Delegació a Tarragona

Salut manté el reforç d'estiu a la zona litoral i incrementa el nombre d'ambulàncies

query_builder   25 juny 2012 15:11

event_note Nota de premsa

Salut manté el reforç d'estiu a la zona litoral i incrementa el nombre d'ambulàncies

80 efectius estan destinats als CAP de Coma-ruga, La Pineda, Calafell, Cambrils, l’Hospitalet, Miami platja, Salou i Torredembarra.
 
S’ha incrementat la dotació d’ambulàncies amb un reforç de 2 unitats de 24 hores i dues unitats de 2 hores a Salou i el Vendrell i 4 unitats de reforç de 12 hores diürnes a Calafell, Roda de Barà, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant.
Des del passat 23 de juny, amb motiu de l’inici d’estiu i fins el pròxim 11 de setembre, la Regió Sanitària Camp de Tarragona comptarà amb 95 professionals més, entre metges, infermeres i personal auxiliar administratiu per tal de fer front a l’increment de població a la zona del litoral. El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha volgut remarcar que “aquest esforç ha de permetre donar una resposta adequada a l’increment de població estacional que es produeix en les zones costaneres. L’ajustament no ha afectat aquest aspecte, ja que, fins i tot, hem racionalitzat més els recursos amb un efecte directe que ha repercutit en l’augment del servei d’ambulàncies”.
 
Els professionals destinat als Centres de Primària es distribueixen entre Coma-ruga, La Pineda, Calafell, Cambrils, l’Hospitalet, Miami platja, Salou i Torredembarra on s’hi destinen un nombre de 80 efectius distribuïts en 32 metges, 24 infermeres i 24 personal administratiu, tenint en compte que aquestes dades es computen com a professionals equivalents, és a dir un professional 36 hores per setmana durant un mes.
 
Així mateix, pel que fa als reforços hospitalaris, l’Hospital del Vendrell comptarà amb una dotació de 15 persones entre metges, infermeres i personal auxiliar durant aquestes mesos.
 
La dotació d’ambulàncies també s’ha vist incrementada amb motiu d’aquestes dates. Així, s’ha reforçat el litoral amb dues ambulàncies de 24 hores a Salou i al Vendrell i 4 unitats de reforç de 12 hores diürnes a Calafell, Roda de Barà, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. Segons el director de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Mercadé, “hem potenciat la xarxa d’ambulàncies respecte de l’any passat per donar millor respostes a les incidències del període d’estiu a la costa”.