Direcció General de Comunicació

llei igualtat

El Govern impulsa la llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones

query_builder   26 juny 2012 15:47

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones

•    La nova normativa vol contribuir a eliminar el sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la memòria prèvia a l’inici de la tramitació de l’Avantprojecte de llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones. La nova normativa plantejarà mecanismes i mesures concretes perquè les administracions públiques catalanes impulsin polítiques i actuacions per eliminar el sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques.

La llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones pretén aconseguir la construcció de noves referències de relació entre dones i homes basades en el respecte. Així, la norma neix amb tres objectius bàsics:

•    Executar una política que garanteixi i desenvolupi els drets de les dones.

•    Assolir una societat on els homes i les dones siguin lliures per desenvolupar les seves capacitats personals i prendre decisions sense les limitacions imposades pels rols tradicionals en funció del sexe.

•    Garantir que es facin visibles, es valorin i potenciïn les tasques, aspiracions, experiències i necessitats dels dos col•lectius.


Segons dades de l’Idescat, les dones representen el 50,5% de la població, enfront del 49,5% d’homes. La taxa d’activitat laboral, però, és superior entre els homes (un 69% enfront d’un 55%), així com la taxa d’atur (un 18,6% en el cas dels homes enfront del 16,7% de les dones).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia