Direcció General de Comunicació

Economia

El Govern aprova un decret llei per complir amb el Pla econòmic i financer de reequilibri 2012-2014

query_builder   26 juny 2012 15:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un decret llei per complir amb el Pla econòmic i financer de reequilibri 2012-2014

 
 
El Govern ha aprovat avui un decret llei per complir el Pla econòmic financer de reequilibri 2012-2014, que preveu un important ajust pressupostari encaminat a la reducció del dèficit. Amb aquest decret llei el Govern dóna continuïtat a les mesures de reorganització i simplificació administrativa i de reequilibri de les finances catalanes.
 
El Govern està duent a terme un procés d’aplanament dels compromisos de pagament dels mètodes de finançament diferits. En aquest sentit, el mes de maig passat l’Executiu va renegociar 24 contractes d’obres que pujaven a 688 milions d’euros. Aquesta operació va ser possible gràcies a l’acord entre el Govern, les empreses constructores i les entitats financeres. Les constructores lliuraran a l’Executiu les obres que ja estan acabades, tal com estava previst, però el seu pagament es farà efectiu en un període de 5 anys. L’acord d’avui permet al Govern augmentar el límit d’endeutament fins a un màxim de 331,8 milions d’euros, per poder fer front a aquesta operació.
 
El decret llei també autoritza el Govern a incrementar l’endeutament de la Generalitat, fixat a la llei pressupostària, per facilitar la licitació i cessió de la gestió d’Aigües-Ter Llobregat, de Tabasa i del Túnel del Cadí. En aquest cas, l’augment es limitarà al saldo de deute viu que tinguin en el moment de la subrogació. No superarà els 704 milions d’euros en el cas d’Aigües-Ter Llobregat, els 125,7 milions en el cas de Tabasa i el 34,1 al Túnel del Cadí.
 
Les baixades de ràting generalitzades en el context internacional, que també han afectat la Generalitat, han comportat que l’Administració catalana es plantegi augmentar els avals per donar major seguretat a les operacions financeres que té subscrites amb el BEI. Així, els contractes de rènting amb tres societats arrendadores de trens per al Metro de Barcelona, finançats parcialment per aquesta entitat, veuran augmentades les garanties del Govern. Concretament, es reforçarà el contracte amb Arrendadora Ferroviaria amb un aval màxim de 295 milions d’euros, Arrendadora de Equipamientos Ferroviarios, amb 35,4 milions, i Alquiler de Trenes Agrupación de Interés Económico, amb 165 milions.
 
Finalment, el decret llei inclou una disposició addicional que manté en vigor l’exempció de pagar la taxa pels serveis dels Mossos d’Esquadra a les federacions esportives que organitzin curses en carreteres obertes al trànsit, sempre que no cobrin entrada per assistir-hi i que no es financin amb drets de retransmissió televisiva. Aquesta disposició addicional tindrà efectes des de la data de l’entrada en vigor de la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia