• Per primera vegada, més de la meitat dels enquestats pel Centre d’Estudis d’Opinió votaria ‘sí’ en un referèndum d’independència
 
  • El CEO ha presentat avui la segona onada del Baròmetre d’Opinió Pública de 2012
 
 
El 76,5% dels catalans està a favor que Catalunya recapti i decideixi la distribució de tots els impostos que paguen els ciutadans i les empreses del país. Així ho recull la segona onada del Baròmetre d’Opinió Política de 2012 que ha presentat avui el Centre d’Estudis d’Opinió. Per primera vegada, més de la meitat dels enquestats votaria ‘sí’ en un referèndum d’independència de Catalunya.
 
Un 51,1% dels enquestats votaria a favor de la independència de Catalunya si se celebrés un referèndum, una xifra que representa un increment del 6,5% respecte l’enquesta anterior i que se situa per primera vegada per sobre del llindar del 50%. Per contra, baixa el percentatge de persones que votarien ‘no’ (es redueix de 3,6 punts) i de les que s’abstindrien o no anirien a votar, que se situa en el 21,1%.
 
Per primera vegada en les enquestes del CEO, Catalunya com a estat propi és la més votada de les 4 formes de relació amb l’Estat que s’hi reflecteixen. En concret, obté el suport del 34% dels enquestats, seguit de la fórmula federal (28,7%) i de l’autonòmica (25,4%). Només un 5,7% creuen que Catalunya hauria de ser una regió d’Espanya.
 
El CEO inclou en aquesta onada una nova pregunta sobre com seria el nivell de vida dels catalans si Catalunya fos independent. Un 55% dels enquestats considera que el nivell de vida seria millor, enfront del 16,7% que creu que seria igual i del 12,8% que opina que seria pitjor.
 
Finalment, l’atur i l’economia són les preocupacions principals per un 81,9% dels enquestats.
 
El Baròmetre és una enquesta quadrimestral que té com a objectiu conèixer l’actitud dels catalans davant de la política, els seus valors polítics i comportament electoral i el coneixement i la valoració que fan dels diversos líders polítics.
 
El treball s’ha fet entre el 4 i el 18 de juny. La mostra és de 2.500 individus i té un marge d’error del  + 2,47%.
 

1  

Fitxers adjunts

2a onada del Baròmetre d'Opinió Política de 2012

2a onada del Baròmetre d'Opinió Política de 2012
PDF | 842