• El portaveu del Govern insisteix en el “missatge polític inequívoc” de seguir aplicant la immersió lingüística que fixa la Llei d’Educació de Catalunya
 
  • En una entrevista a El Món a Rac1, Francesc Homs ha agraït la implicació de Ferran Adrià a la candidatura de Catalunya per acollir l’Eurovegas, “una demostració més del seu compromís amb Barcelona i Catalunya”
 
El portaveu a RAC1
 
 
“Quan estem davant d’agressions, com la sentència del Tribunal Suprem, hem de construir unitats indestructibles i creiem que hi ha base per fer-ho i que la base es va eixamplant”. El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha insistit avui en el “missatge polític inequívoc” que seguirà aplicant el model d’immersió lingüística, emparat per la Llei d’Educació de Catalunya. “Tenim una LEC que ens empara i que és el que hem d’aplicar, per aquí no hi passaran, i al costat de la llei un missatge polític inequívoc, ens vulguin escoltar o no, que el tema de la immersió lingüística és sagrat pels catalans de tots els colors polítics”, ha manifestat Homs en dues entrevistes a El món a Rac1 i al Matí a 4 bandes de Ràdio 4. “D’aquí no ens bellugarem”, ha reblat.
 
El portaveu ha volgut deixar clar que el Govern treballarà per “preservar” l’actual model d’immersió lingüística, “el gran tresor col·lectiu” de Catalunya que s’ha fet “amb una convivència extraordinària i exemplar” i que ha donat uns “resultats notables, molt extraordinaris”. “Ens hem de centrar en saber-ho preservar i no atabalar-nos massa per aquest tipus d’agressions, dir que d’aquí no ens mourem, petit qui peti, digui el que digui aquest tribunal o qualsevol altre”, ha manifestat.
 
Homs ha situat en aquest context el procés de transició nacional que lidera el president de la Generalitat i que s’ha de tirar endavant construint “consensos interns”. “El més important és que no hi hagi una divisió excessiva dins del país i mirar les possibilitats que tenim, que són moltes”.
 
Finalment, durant l’entrevista a Rac1 el portaveu ha agraït personalment la implicació de Ferran Adrià a la candidatura de Catalunya per acollir el projecte d’Eurovegas. “Més que una empenta és una demostració més del compromís de Ferran Adrià amb Barcelona i amb Catalunya, és dels ambaixadors més importants que té Catalunya al món”, ha manifestat Homs.