Protecció Civil

Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Procicat per onada de calor

query_builder   27 juny 2012 15:59

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Procicat per onada de calor

  • A partir d’avui la calor s’intensifica i l’episodi d’onada de calor es podria allargar fins dissabte
  • Protecció civil recomana especialment evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran
  • El departament de Salut manté el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS)
  • La DGPC demana extremar la precaució davant el risc d'incendi, agreujat per les altes temperatures
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activat en  fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Segons les previsions a partir d’avui s’anirà intensificant encara més la calor i l’episodi d’onada de calor es podria allargar fins dissabte.
 
Avui, les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures són segons les previsions: Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Ribera d'Ebre, Segrià i Urgell. D’altra banda, i amb menor probabilitat es troben: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell i Vall d'Aran.
 
En  l’àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant qualsevol dels números següents: 112, 061, 902 111 444, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general.
 
Per aquest motiu, la DGPC manté vigents les recomanacions als municipis per tal de que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). De la mateixa manera la DGPC recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Per fer-ho, poden consultar els consells d’autoprotecció en els següents enllaços:
 
 
En qualsevol cas els consells bàsics per fer front a la calor són hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer i tenir cura dels nadons i de la gent gran. La DGPC també demana a la ciutadania que mantingui contacte amb amics o familiars d'edat avançada o malalts crònics que viuen sols.