Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Preus en origen dels mercats internacionals de l'avellana a Novetats Estadístiques del Departament d'Agricultura

query_builder   29 juny 2012 13:43

event_note Nota de premsa

Preus en origen dels mercats internacionals de l'avellana a Novetats Estadístiques del Departament d'Agricultura

 
 
A partir d’aquesta setmana el Butlletí de Novetats Estadístiques del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural incorpora un nou apartat de dades estadístiques: els Preus en origen dels mercats internacionals de l'avellana.
Tots els divendres s'actualitzarà aquesta informació que recull els preus de l'avellana en origen de Turquia, Itàlia i Catalunya
 
Aquesta iniciativa del Departament ve donada per una denúncia contra la Junta de Preus de l’avellana de la Llotja de Reus per haver portat a terme, presumptament, una conducta prohibida per la Llei 15/2007 de 3 de juliol, de defensa de la competència, consistent en la fixació concertada de preus de l’avellana.
Turquia és el mercat de referència mundial en l’avellana i en produeix entre 65 i 85% del món. Un 88,7% de l’avellana que importa la Unió Europea prové d’aquest país. Els seus preus en origen i els preus a l’exportació són els que marquen el nivell i l’evolució dels preus internacionals de cada campanya i, com a conseqüència, també determinen els preus en origen a la resta de països productors.
 
La publicació dels Preus en origen dels mercats internacionals de l'avellana permetrà disposar d’un recull de preus en origen de Turquia, Itàlia i Catalunya.
 
 
L’enllaç és el següent
 
 
 
 
Barcelona, 29 de juny de 2012