Direcció General de Comunicació

govern

El portaveu creu que l'acord europeu per a capitalitzar els bancs "té aires de bona notícia", i recorda que qualsevol ajut de fora vindrà acompanyat de contraprestacions

query_builder   29 juny 2012 16:15

event_note Nota de premsa

El portaveu creu que l'acord europeu per a capitalitzar els bancs "té aires de bona notícia", i recorda que qualsevol ajut de fora vindrà acompanyat de contraprestacions

  •  Avui el portaveu ha lliurat els Premis Miramar a la creativitat audiovisual al Parlament de Catalunya
El portaveu del govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat avui des del Parlament de Catalunya, que la decisió europea per a la recapitalització directa dels bancs “té aires de bona notícia”, tot i que s’ha de veure “la lletra menuda”. En aquest sentit, ha volgut subratllar, no obstant, que “qualsevol ajut que ens pugui venir de fora vindrà acompanyat de compromisos i més polítiques austeritat” perquè “no hi haurà ajut que no vagi acompanyat de contraprestacions”.
 
 
Francesc Homs ha recordat el que ja ha vingut dient el Govern en els darrers mesos: “fora bo que algunes mesures que estem prenent (a Catalunya) es prenguessin també al conjunt de l’Estat espanyol”. Homs ha dit que no entén “perquè el Govern Espanyol li feia mandra, o no s'acabava de moure en el sentit on s'intueix que s'acabarà movent” . “Fora bo que el Govern espanyol precisés exactament quines són les mesures que emprendrà”, ha assenyalat Homs i ha advertit l’Executiu central que “amagar el cap sota l'ala és evident que no portaria ni porta enlloc”.
 
El portaveu també ha valorat positivament els resultats de la darrera enquesta del CEO, que segons ell “posa de manifest que a Catalunya hi ha país, que hi ha consciència nacional i s'expressa amb el desig d'un nivell d'autogovern clarament diferent del que hi ha ara perquè es considera, i això resulta inequívoc en l'enquesta, que el nivell d'autogovern actual resulta absolutament insuficient”. En aquest sentit, Francesc Homs ha afegit que “quan el President de la Generalitat ha parlat o s'hi ha referit en el seu discurs d'investidura a la transició nacional, d'alguna manera o altra està identificant un camí en la línia del dret a decidir”.
 
Francesc Homs també s’ha referit al projecte d’Eurovegas per dir que “els governants avui tenim l'obligació d'estudiar tota mena de projectes que se'ns presentin quan poden comportar inversions importants i, de manera singular, la possibilitat de crear llocs de treball”. Homs, que ha recordat que encara no hi ha una decisió definitiva sobre la ubicació d’aquest projecte, ha celebrat que l’alcalde de Cornellà coincideixi amb l’Executiu que és responsabilitat i exigència de la ciutadania estudiar i analitzar qualsevol projecte que signifiqui més inversió i llocs de treball. En tot cas, ha volgut deixar clar, que “si hem de prendre decisions, ho farem d'acord amb les nostres lleis, amb el sentit comú propi d'aquest país, i amb tota la transparència”.
 
 
Premis Miramar
 
D’altra banda, el portaveu ha participat avui en el lliurament dels Premis Miramar a la creativitat audiovisual, que enguany han premiat la tasca del realitzador de TVE Sergi Schaaf en la categoria d’honor i l’obra “Insomni” de Sílvia de la Riba en la categoria de Ràdio. El premi Miramar de Televisió ha quedat desert. Segons ha dit el secretari general de la Presidència, es tracta d’uns premis que tenen “doble dimensió” perquè “reconeixen una trajectòria, i estimulen als que comencen una etapa professional per la feina que hi ha per davant”.  Per això, ha expressat la voluntat del Govern de seguir col·laborant en properes edicions en la celebració d’aquests guardons.
 
Després de felicitar els premiats, Francesc Homs ha destacat que “la combinació de la feina del periodisme i el control parlamentari és la que garanteix el funcionament de la democràcia” i ha afegit que “s’ha de preservar",  encara que de vegades “pugui resultar feixuc”.  “Vivim en una de les èpoques on hi ha hagut més possibilitat de progrés i llibertat de la nostra història”, ha afirmat.
 
El portaveu ha demanat als estudiants que acaben els estudis i intentaran a partir d’ara començar la seva activitat professional que amb la situació actual “us heu de reinventar i posar l’accent en la capacitat d’explotar al màxim el talent, l’esforç i la  innovació.”. Això, segons Homs, és el que “ens permet donar una mirada optimista al temps actual”.
 
A l’acte també hi ha assistit el secretari de Comunicació, Josep Martí; el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; i el director general de Mitjans Audiovisuals, Antoni Molons.