Institut Català de les Dones

El Govern condemna enèrgicament l'homicidi d'una dona a Santa Maria de Palautordera, víctima de la violència masclista

query_builder   2 juliol 2012 10:46

event_note Nota de premsa

El Govern condemna enèrgicament l'homicidi d'una dona a Santa Maria de Palautordera, víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, condemna enèrgicament l’homicidi d'una dona a Santa Maria de Palautordera, presumptament víctima de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol. La dona va ingressar a l’hospital dimecres passat i va morir divendres.  
 
La presidenta de l’ICD ha subratllat el suport del Govern a les dones que es troben en situació de violència masclista i al seu entorn i  ha assenyalat que “la naturalesa estructural d’aquesta xacra no facilita la seva identificació ni la seva eradicació de les estructures socials”. En aquest sentit ha expressat que “en la lluita contra la violència masclista ningú es pot sentir exclòs, cal treballar de manera unitària, contundent i multidisciplinar en la seva eradicació”.

Montse Gatell ha reiterat que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i el compromís de continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.
 
La presidenta de l'ICD ha  insistit en què les dones, o les persones del seu entorn, truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.
`