Drets Socials

Benestar Social i Família i la Diputació de Lleida renoven el conveni de col·laboració per impulsar accions formatives per a joves

L'acord preveu que els ajuntaments planifiquin i executin les seves intervencions d'acord amb els principis del Pla Nacional de Joventut de Catalunya

query_builder   3 juliol 2012 11:42

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família i la Diputació de Lleida renoven el conveni de col·laboració per impulsar accions formatives per a joves

L'acord preveu que els ajuntaments planifiquin i executin les seves intervencions d'acord amb els principis del Pla Nacional de Joventut de Catalunya

Signatura del conveni
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració en matèria de joventut per aquest any 2012, que contempla una aportació de 40.000 euros per part de la corporació provincial.
 
Les dues institucions han renovat la seva col·laboració per tal d’ajudar els ajuntaments de les comarques de Lleida a potenciar actuacions que millorin els serveis que s’ofereixen als joves dins el programa de suport i ajut tècnic als municipis.
 
El president de la Diputació, Joan Reñé ha indicat que “es tracta d’un conveni per subvencionar plans d’actuació de caràcter juvenil proposats pels consistoris i pels consells comarcals del territori”.
 
El director general de Joventut, Toni Reig, ha explicat que “un dels principals aliats de la Direcció General de Joventut són els municipis i el món local, ja que aquest tipus de  polítiques s’han de desplegar des de la proximitat”.
Les propostes que recull el conveni s’estructuren en dos àmbits. Per una banda, inclou jornades i activitats de formació en matèria de joventut adreçades a càrrecs electes d’ajuntaments i consells comarcals; jornades adreçades a responsables tècnics de l’administració i de les associacions que treballin en l’àmbit juvenil en els diferents municipis de les comarques de Lleida; i accions formatives adreçades a joves en general.
 
La Diputació de Lleida finançarà aquestes actuacions formatives amb una aportació de 10.000 euros, mentre que la Direcció General de Joventut durà a terme l’organització i la difusió entre els ens locals per assegurar la màxima participació de tot el territori.
 
D’altra banda, el conveni també inclou la realització de projectes d’activitats en l’àmbit de joventut, per tal que els ajuntaments planifiquin i executin les seves intervencions en aquesta matèria d’acord amb els principis rectors del Pla Nacional de Joventut de Catalunya.
 
Amb aquest objectiu, la Diputació de Lleida destinarà al projecte la quantitat de 30.000 euros. Aquesta xifra complementarà la que la Generalitat destina als ajuntaments mitjançant la convocatòria pública de subvencions per a projectes adreçats a joves, que es publicarà aquesta primera quinzena de juliol. L’any 2011, mitjançant aquesta convocatòria, la Direcció General de Joventut va atorgar un total de 667.755 euros als ajuntaments de la demarcació de Lleida.

1  

Imatges

Foto de la signatura del conveni

Foto de la signatura del conveni 521