Direcció General de Comunicació

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) subscriu un acord marc de partenariat amb organitzacions humanitàries de la Comissió Europea

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) obté autorització per subscriure un acord marc de partenariat amb organitzacions humanitàries de la CE

query_builder   3 juliol 2012 15:48

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) obté autorització per subscriure un acord marc de partenariat amb organitzacions humanitàries de la CE

•    L’acord marc permetrà a l’ACCD acreditar-se com a agència especialitzada davant la Unió Europea i optar a finançament de la Comissió Europea
El Govern ha aprovat avui autoritzar l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a subscriure un acord marc de partenariat amb organitzacions humanitàries de la Comissió Europea. La subscripció d’aquest acord marc permetrà a l’ACCD acreditar-se com a agència especialitzada davant la Unió Europea i optar a finançament de la Direcció General d’Ajut Humanitari i Protecció Civil de la Comissió Europea (DG ECHO) per executar actuacions en aquest àmbit.

L’Acord Marc de Partenariat té per objecte establir un mecanisme de cooperació a llarg termini entre la Comissió Europea i l’ACCD per tal d’assegurar que l’ajut humanitari arribi a les persones beneficiàries de la manera més adequada, ràpida, efectiva i eficaç.

Els objectius principals que assenyala aquest Acord Marc són:

•    Optimitzar l'execució i els resultats de les accions d'ajut humanitari finançades per la Comissió i realitzades per l’Organització Humanitària.

•    Promoure el concepte de partenariat de qualitat. La Comissió donarà suport a les iniciatives de creació de capacitats i altres activitats que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de la resposta humanitària dels seus socis.

•    Simplificar els procediments i establir les normes que regeixen la relació entre les parts.

•    Definir un marc de control que ofereixi a la DG ECHO una garantia raonable quant a una aplicació responsable del pressupost, tot mantenint la diversitat dels socis.

La DG ECHO també defineix en l’Acord Marc que les accions humanitàries només podran optar al finançament de la Unió Europea si respecten el dret internacional i els principis humanitaris bàsics d’humanitat, imparcialitat, neutralitat i independència.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia