• El cap de l'Executiu ha presidit aquesta tarda l'acte de presentació de la memòria d’activitats de l’any 2011 de la Comissió
El president de la Comissió Jurídica Assessora entrega la memòria d'activitats del 2011 al president Mas
El president de la Comissió Jurídica Assessora entrega la memòria d'activitats del 2011 al president Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquesta tarda a la Comissió Jurídica Assessora que ajudi el Govern amb la seva actuació “per poder prendre decisions amb rapidesa” i “protegir l’autogovern de Catalunya”. “El Govern de Catalunya i les institucions catalanes necessiten protegir-se en la seva actuació per poder defensar les seves competències i poder anticipar-se a determinades decisions per fixar la nostra posició i tenir la norma pròpia”, ha demanat el president.
 
Aquesta capacitat, ha assegurat Artur Mas, és necessària en el context actual, quan hi ha “governs de fora de Catalunya que decideixen amb una gran rapidesa i ho fan per decret llei i de manera constant”. Una realitat, ha dit, que, “si va acompanyada de majories absolutes als parlaments, acaben sent una màquina on no es poden fer ni esmenes”, que, a vegades, “està debilitant la nostra capacitat d’autogovern”.
 
Per aquest motiu, el president ha demanat a la Comissió Jurídica Assessora que tingui consciència de les necessitats de les administracions catalanes “per poder-nos anticipar a determinats problemes”, en un moment en què “la capacitat de reacció de les administracions en general s’ha reduït molt” perquè hi ha moltes variables “que ens vénen imposades des de fora i ens condicionen”.  
 
En aquest sentit, el president ha demanat “reduir l’impost del temps”, perquè cal reaccionar de manera ràpida a les urgències, però “sense perdre qualitat i garanties de cara a la ciutadania i, al mateix temps, sense perdre la justícia que ha de tenir tota norma”.
 
 
Agraïment a la tasca de la Comissió Jurídica Assessora
 
El president de la Generalitat ha llançat aquest missatge en l'acte de presentació de la memòria d’activitats corresponent a l’any 2011 de la Comissió Jurídica Assessora, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, amb la presència també del secretari del Govern, Germà Gordó, i del secretari de la Presidència i portaveu, Francesc Homs, entre d’altres autoritats. En l’acte, el president de la Comissió Jurídica Assessora, Tomàs Font, ha presentat la memòria del 2011, la qual ha lliurat al president de la Generalitat.
 
El cap de l’Executiu ha agraït sincerament la tasca que du a terme l’organisme, sent conscient que també la fan amb menys recursos que abans. “Com que l’austeritat no és modificable en el curt termini, és un acte de responsabilitat ajustar-se a aquesta situació de país i, dins d’aquí, fer el que ens toca fer: la feina que fèiem i, si podem, una mica més i una mica millor”, ha dit el president als membres de la Comissió.
 
El president ha celebrat que l’acte de presentació de la memòria anual esdevingui “un acte de transparència i també de pedagogia adreçat al conjunt del país” en un moment en què “el que demana la gent és que parlem clar, amb llenguatge entenedor i sobretot a través dels fets”. Per això, ha subratllat que és necessari fer entendre al conjunt del país que “som conscients de quina és la realitat” i, davant del context actual, “ens hem de lamentar poc de la situació que tenim i, amb el que hi ha, que és molt, malgrat tot, procurar fer un bon servei i una bona tasca”.
 
Per últim, el president ha destacat la importància que dos òrgans “que s’ajuden i es necessiten” mostrin que hi ha aquesta “relació estreta i una sintonia gran”.

2  

Imatges

Entrega de la memòria d'activitats de la Comissió Jurídica Assessora

Entrega de la memòria d'activitats de la Comissió Jurídica Assessora 576

El president saluda als membres de la Comissió Jurídica Assessora

El president saluda als membres de la Comissió Jurídica Assessora 547