El Tribunal Suprem dóna la raó a la Generalitat i estima el recurs de cassació contra l’Ordre que estableix les bases de la concessió de subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat
 
Aquesta sentència favorable se suma a la que ja va dictar el mateix òrgan judicial reconeixent la competència en la tramitació, resolució i pagament de les subvencions provinents de l’assignació del 0,7% de l’IRPF
  
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, aprofitarà la reunió de demà a Madrid de la Conferència Sectorial d’Assumptes Socials per recordar a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, que hi ha una nova sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a la Generalitat i reconeix la invasió de competències en les subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat, i per reclamar el seu compliment.
 
El TS ha estimat un cop més el recurs de cassació interposat per la Generalitat de Catalunya, a instàncies del Departament de Benestar Social i Família, i ha declarat disconforme a dret l’Ordre per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions sotmeses al règim general de subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat.
 
Cleries farà ús del torn de precs i preguntes de la Conferència Sectorial per plantejar aquest assumpte i per demanar a la ministra Mato “quantes sentències ens calen per què el Govern de l’Estat respecti les nostres competències?”.
 
El conseller de Benestar Social i Família s’ha mostrat satisfet per la sentència “perquè reconeix clarament que es tracta d’una invasió de competències per part de l’Estat i revoca la sentència prèviament dictada per l’Audiència Nacional”. Cleries ha recordat que “la Generalitat té competències exclusives en matèria de serveis socials i aquesta ordre estatal les vulnera perquè conté una regulació exhaustiva de les bases i reserva a l’Estat la gestió de les ajudes”. No obstant, també ha lamentat que “tenim sentències prèvies que com aquesta ens donen la raó, però que el Govern de l’Estat no està respectant”.
 
El titular del Departament considera que “aquesta sentència ens dóna més força per fer respectar el nostre autogovern i, per això, instem al Govern central a acatar aquesta sentència de cara a les futures convocatòries de subvencions”.
 
Aquesta sentència favorable, se suma a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional el 8 de novembre de 2011, que estimava el conflicte positiu de competència promogut per la Generalitat contra la mateixa convocatòria de subvencions de l’any 2005.
 
El conseller Cleries ha volgut recordar també que enguany el Tribunal Suprem ha reconegut la competència en la tramitació, resolució i pagament de les subvencions provinents de l’assignació del 0,7% de l’IRPF. “Una sentència que malauradament l’Estat continua sense respectar i que envaeix, una vegada més, les competències del Govern català en matèria de serveis socials”.