Direcció General de Comunicació

El municipi lleidatà de Torà, declarat zona de muntanya

El municipi lleidatà de Torà, declarat zona de muntanya

query_builder   10 juliol 2012 15:36

event_note Nota de premsa

El municipi lleidatà de Torà, declarat zona de muntanya

  • La inclusió permet rebre ajudes específiques de la Generalitat per a actuacions com la millora de la xarxa veïnal i rural de camins
  • Amb la inclusió de Torà ja són 137 els municipis de Catalunya declarats zona de muntanya
El Consell Executiu ha aprovat avui el decret pel qual s’amplia la relació de municipis considerats zones de muntanya amb la inclusió de Torà, a la comarca lleidatana de la Segarra.

Fins ara, i a efectes de la Llei 2/1983, d’alta muntanya, es consideraven zones de muntanya els Altiplans Centrals, el Montsec, el Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l’àrea de Prades-Montsant, així com 12 municipis individualment. Aquest darrer nombre s’eleva ara a 13 amb la inclusió de Torà, i fins a 137 pel que fa al total de municipis de Catalunya declarats zona de muntanya.

A més d’aquests municipis, la mateixa Llei delimita deu comarques de muntanya —l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès, i la Val d’Aran—, en tot el seu àmbit.

Aquests territoris poden rebre ajuts específics de muntanya del Govern català per diversos conceptes, que es vehiculen bé a través dels ajuntaments, dels consells comarcals, de les entitats municipals descentralitzades o dels consorcis de desenvolupament.

Ajudes a àrees de muntanya

Així, els consells comarcals de les comarques de muntanya o aquells que tenen algun municipi declarat zona de muntanya poden optar, per exemple, a subvencions per executar actuacions a la seva xarxa veïnal i rural de camins. Aquests ajuts cobreixen obres com la millora d’accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l’accés a punts d’interès turístic o paisatgístic; la creació i senyalització d’itineraris turístics, i el manteniment d’urgència d’aquests camins.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia