IDESCAT

Índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH). 3r. trimestre 2012

Lleugera millora de la confiança empresarial de Catalunya al tercer trimestre del 2012

query_builder   10 juliol 2012 11:46

event_note Nota de premsa

Índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH). 3r. trimestre 2012

Lleugera millora de la confiança empresarial de Catalunya al tercer trimestre del 2012

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) publica per primera vegada l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de l’economia catalana. El resultat de l’índex mostra que la confiança empresarial al tercer trimestre a Catalunya se situa en 95,9 respecte al valor 100 del primer trimestre de l’any. Aquesta dada mostra una lleugera millora de la confiança empresarial (de 92,6 a 95,9) entre el segon i el tercer trimestre. Pel que fa al conjunt de l’Estat, la confiança empresarial és superior (100,1), si bé per a l’economia espanyola la confiança s’ha reduït lleugerament entre el segon i el tercer trimestre (del 101,4 al 100,1).
 
La desagregació per grans sectors de l’economia catalana mostra que l’hostaleria és l’únic sector on es millora la confiança respecte del primer trimestre de l’any, amb un valor de 106,3, mentre que la resta de sectors se situen entre el 93 i el 96 respecte a la dada 100 del primer trimestre. Des del punt de vista de l’evolució, tanmateix, tots els sectors milloren la seva confiança respecte el segon trimestre de l’any.
 
L’ICEH de Catalunya s’ha dut a terme amb una metodologia acordada entre l’INE i els instituts d’estadística de les comunitats autònomes, i en el cas de Catalunya s’ha formalitzat mitjançant un conveni de col·laboració entre l’Idescat i l’INE. L’enquesta que porta a terme l’Idescat es desenvolupa gràcies a un acord amb la Cambra de Comerç de Barcelona i té com a finalitat recollir l’opinió que tenen els empresaris sobre la situació actual i futura de l’activitat del seu negoci i permet anticipar l’evolució d’aquests sectors econòmics.

1  

Fitxers adjunts

NPiceh20123

NPiceh20123
PDF | 93