Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació i la regulació del Registre del sector de l'alimentació animal

El Govern aprova la creació i la regulació del Registre del sector de l'alimentació animal

query_builder   10 juliol 2012 15:35

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació i la regulació del Registre del sector de l'alimentació animal

  •  Estaran obligades a inscriure’s en aquest Registre les persones físiques o jurídiques que exerceixen activitats en aquests àmbits
El Govern ha aprovat avui la creació i la regulació del Registre del sector de l’alimentació animal i de l’àmbit dels subproductes animals i productes derivats no destinats al consum humà. Estaran obligades a inscriure’s en aquest registre les persones físiques o jurídiques que exerceixen activitats en aquests àmbits.

L’objectiu del decret és disposar d’una eina útil a les polítiques en defensa de la sanitat animal, i establir un marc per als dos sectors, tant el de l’alimentació animal com el de subproductes animals, ja que en aquest darrer cas no hi havia cap referència normativa.

La normativa europea en matèria d’higiene dels pinsos i de subproductes animals i productes derivats no destinats al consum humà feia necessària una actualització de la legislació que regula aquests sectors a Catalunya. A més la transposició de la normativa europea en aquests temes s’adequa al que disposa l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que atorga competències exclusives a la Generalitat en matèria de regulació sobre els productes ramaders i la sanitat animal.

Amb aquest decret es regulen les activitats dels operadors del sector de l’alimentació animal en qualsevol de les fases de la producció de pinsos, des de la producció primària fins a la seva comercialització, inclosa la fabricació de pinsos compostos per a les necessitats de l’explotació ramadera pròpia. També es regulen les activitats dels operadors en l’àmbit dels subproductes animals i productes derivats no destinats al consum humà, en qualsevol de les etapes de recollida, transport, manipulació, tractament, transformació, processament, emmagatzematge, comercialització, distribució i utilització.

En aquest darrer apartat, són una excepció les activitats dels operadors en l’àmbit dels subproductes animals i els productes derivats que tinguin com a destinació la incineració, la deposició controlada o la seva utilització en una planta de biogàs o de compostatge, que es regeixen per la normativa específica en matèria de residus.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia