Delegació a Barcelona

Ajuntament de Martorell

Primera pedra de la planta d'Audi Tooling a Martorell

query_builder   10 juliol 2012 15:41

event_note Nota de premsa

Primera pedra de la planta d'Audi Tooling a Martorell

El delegat ha participat avui a l’acte de col·locació de la primera pedra de la planta de l’empresa Audi Tooling Barcelona, a Martorell (Baix Llobregat). El nou centre garantirà la capacitat d’aquesta filial de Volkswagen en el sector de la matriceria i generarà un centenar de llocs de treball d’experts en enginyeria i metal·lúrgia. L’acte ha estat presidit per l’alcalde  Salvador Esteve, juntament amb el director de la Divisió de Matriceria d’Audi AG, Michael Bremen.
Ajuntament de Martorell
El projecte, que estarà llest el 2013, inclou la construcció d’una nau industrial de 4.000 metres quadrats i una equipament tècnic consistent en tres premses hidràuliques de 2.500 tones, una fresadora de grans dimensions, dues grues de gran tonatge i la maquinària auxiliar corresponent. Amb les noves instal·lacions, Audi Tooling podrà assumir més projectes industrials i reforçarà la seva presència al sud d’Europa i créixer internacionalment des del reforçament de la confiança d’Audi en la planta de Seat i les potencialitats de Martorell.
 
El pròxim divendres, 13 de juliol, es complirà el primer aniversari de la inauguració, en aquesta mateixa planta de Seat a Martorell, del centre de producció de l’Audi Q3, que va permetre la creació de 700 nous llocs de treball i la consolidació d’altres 800, a més de donar feina a uns 4.000 treballadors de les indústries auxiliars. Precisament el projecte del Q3, juntament amb altres de la mateixa Seat i de Volkswagen, ha estat decisiu per al creixement d’Auto Tooling, que es va crear el 2003.
 
Esteve ha assenyalat que “en temps de crisi és d’aplaudir que hi hagi empreses que creïn nous llocs de treball i que servirà per dinamitzar les empreses del sector que es troben al nostre municipi”. Michael Breme ha assegurat  “la aposta per la matriceria es manté ferma fonamentalment a Catalunya i al País Basc on està reconeguda arreu del món”. Francisco Alba, director general d’Audi Tooling a Barcelona, ha dit que “amb les noves instal·lacions podran assumir nous reptes a l’entorn del Grup Volkswagen i oferir un servei més eficient i de millor qualitat als nostres clients, especialment a Seat”. El delegat ha destacat que la reactivació econòmica és la màxima prioritat del Govern de la Generalitat, i no és possible sense el reconeixement i la implicació del sector empresarial i l’esforç dels treballadors.
 
En l’acte també hi ha assistit el vicepresident de Relacions Governamentals i Institucionals del Grup Volkswagen a Espanya; la presidenta del Consell Català de Formació Professional, Teresa Casanovas; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat.