Recerca i Universitats

Caterina Biscari, nova directora del Sincrotró ALBA

query_builder   10 juliol 2012 20:00

event_note Nota de premsa

Caterina Biscari, nova directora del Sincrotró ALBA

El Consell Rector del Sincrotró ALBA ha aprovat el nomenament de la Dra. Caterina Biscari com a nova directora de la instal·lació. Biscari s’ha incorporat avui al Consell Rector després d’haver passat un concurs de mèrits convocat a nivell internacional.
 
La Dra. Biscari, nascuda el 1957 i de nacionalitat italiana, és llicenciada en física per la Universitat Complutense de Madrid i ha desenvolupat la seva carrera científica en diversos laboratoris del món, especialment a Itàlia i el CERN. Actualment era Directora de Tecnologia i Subdirectora Científica de la Divisió d’Acceleradors del Laboratori Nacional de Frascati de l’Institut Nacional de Física Nuclear italià.
 
Biscari també ha participat i participa en comitès assessors de projectes de diversos països. Entre aquests destaca la seva responsabilitat al Comitè Assessor dels Acceleradors del CERN i la posada en marxa del Centre Nacional d’Hadronteràpia Oncològica de Pavia. La Dra. Biscari és, a més, membre del Comitè Executiu de la Societat Europea de Física, on ha presidit el grup d’acceleradors.
 
El Sincrotró ALBA és una Instal·lació Científico Tècnica Singular instal·lada a Cerdanyola del Vallès i administrada pel Consorci CELLS (Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró) creat a parts iguals pel Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Economia i Competitivitat –a través de la Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació-. ALBA és l’únic laboratoride Llum de Sincrotró que s’ha construït a Espanya i la primera instal·lació d’aquest tipus al sud-oest d’Europa. La instal·lació permet la investigació més avançada en camps com l’estudi de les estructures biològiques i les proteïnes; l’anàlisi de virus i bacteris; la creació de fàrmacs o el disseny de nous materials per a la indústria.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 216