Cultura

Estrella Damm renova el suport a les Colles Castelleres de Catalunya amb un acord de patrocini per a cinc anys més

query_builder   10 juliol 2012 18:08

event_note Nota de premsa

Estrella Damm renova el suport a les Colles Castelleres de Catalunya amb un acord de patrocini per a cinc anys més

  • L’acord, que té el suport del Departament de Cultura, atorga els drets televisius de les activitats castelleres a TV3                          
  • Estrella Damm renova així el seu acord amb el castellers i continua demostrant el seu suport a la cultura i les tradicions catalanes
Conveni de Patrocini de l'Activitat Castellera
Barcelona, 10 de juliol del 2012 - El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart; el director general de Damm, Enric Crous; el director de TV3, Eugeni Sallent, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Valdé, han signat avui a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm un conveni que inclou un patrocini per part d’Estrella Damm a l’activitat castellera per un període de 5 anys.
 
Aquest patrocini ajudarà al finançament de les colles, tant per dur a terme les seves activitats i difondre els seus valors com per poder fer front a les mesures de seguretat necessàries dels castellers i disposar d’una assistència adequada en cas d’accident.
 
El conveni suposa també una millora de la cobertura televisiva de l’actualitat castellera. En aquest sentit, l’acord atorga els drets d’imatge de les activitats de les colles a TV3, que les difondrà en el seu programa “Quarts de nou” i que podrà cedir també a les televisions locals adherides a la Xarxa Audiovisual Local, amb les quals ha firmat darrerament un acord d’intercanvi i col·laboració.
 
Estrella Damm renova, amb aquesta signatura, el seu compromís amb el món casteller, que manté ininterrompudament des del 1997, i demostra la seva sensibilitat per la cultura popular i tradicional catalana.
 
En el conveni, el Departament de Cultura assumeix el compromís de difusió del patrocini d’Estrella Damm als castellers com a mostra de la importància d’aquestes accions per al món de la cultura. Al marge del conveni, el Departament de Cultura dóna suport a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya amb un ajut que l’entitat destina al pagament de l’assegurança per als integrants de les colles castelleres.
 
Tant el Departament de Cultura com la Coordinadora de Colles Castelleres han fet constar el seu reconeixement pel suport a una activitat que en els darrers anys ha adquirit una dimensió extraordinària gràcies a l’excel·lència que exhibeixen moltes colles, al suport popular que desperten, a la cobertura informativa per part de la televisió i a l’ajuda dels patrocinis. Dimensió que ha esdevingut universal des del reconeixement per part de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, el 16 de novembre de 2010.