Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

El polígon Les Comes I i II d'Igualada acull una nova prova pilot per a la prestació de serveis mitjançant fibra òptica

query_builder   11 juliol 2012 08:44

event_note Nota de premsa

El polígon Les Comes I i II d'Igualada acull una nova prova pilot per a la prestació de serveis mitjançant fibra òptica

Inauguració prova pilot fibra òptica al polígon Les Comes I i II d'Igualada
 
· L’actuació forma part del projecte Banda Ampla Industrial de la Generalitat de Catalunya
 
· El projecte preveu estendre la fibra òptica fins a 40 polígons d’arreu del territori amb l’objectiu de fomentar la competitivitat del teixit industrial català a través d’una connexió amb gran ample de banda
 
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, Carles Flamerich, va presentar ahir, davant d’una important representació d’empresaris de la zona, la propera activació de serveis de telecomunicacions sobre la infraestructura de fibra òptica desplegada per la Generalitat de Catalunya al polígon Les Comes I i II d’Igualada, en el marc del projecte Banda Ampla Industrial. Aquesta prova pilot ha de permetre valorar la idoneïtat d’aquesta infraestructura en els polígons industrials catalans.
 
A l’acte d’inauguració, que va tenir lloc a la Sala d’Actes d’Ig-nova Empresa, hi van participar també l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i Jordi Soler, director general de Xarxa Oberta de Catalunya, que  oferirà el servei a aquest polígon.
 
De la prova pilot a Les Comes I i II se’n podran beneficiar el conjunt d’empreses ubicades en aquest polígon d’Igualada, que gaudiran d’un notable increment de les prestacions i capacitats de connectivitat de les infraestructures de banda ampla en comparació al que avui en dia hi ha disponible, mitjançant la oferta majorista de serveis actius i passius que oferirà Xarxa Oberta de Catalunya.
 
Aquesta nova prova pilot s’afegeix a les que ja s’han engegat a polígons industrials de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Vilanova i la Geltrú, amb l’objectiu de valorar la idoneïtat tècnica i comercial del desplegament de fibra òptica executat en el marc del projecte Banda Ampla Industrial que du a terme la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
 
La prova pilot de Bufalvent, a Manresa, es va iniciar fa prop d’un any i  mig amb 10 empreses usuàries amb una connexió de 50 Mbps, serveis de veu i servei de videovigilància, i actualment ja són més de 40 les empreses del polígon que disposen de serveis de comunicacions electròniques fent ús de la infraestructura de fibra òptica desplegada. Amb aquests resultats, es va decidir ampliar l’abast de les proves pilot i estendre-les a altres polígons d’arreu del país.
 
Precisament, la qualitat dels serveis de comunicacions electròniques prestats als polígons industrials és una de les màximes preocupacions de l’empresariat català, tal com es desprèn de diversos estudis sectorials i segons han fet saber a la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació diverses associacions d’empresaris i altres representants sectorials.

1  

Imatges

Inauguració de la prova pilot de fibra òptica al polígon Les Comes I i II d'Igualada

Inauguració de la prova pilot de fibra òptica al polígon Les Comes I i II d'Igualada 268