Agència de l'Habitatge de Catalunya

Pla de xoc per a 83 pisos amb protecció oficial de Lleida

query_builder   11 juliol 2012 14:45

event_note Nota de premsa

Pla de xoc per a 83 pisos amb protecció oficial de Lleida

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha adjudicat avui 83 pisos amb protecció oficial de dues promocions de Lleida: 31 són de lloguer i es troben al sector Balàfia, i 52 són de lloguer amb opció de compra i pertanyen a la promoció Mariola Gardeny. Tots es troben inclosos dins del Pla de xoc del Departament de Territori i Sostenibilitat per oferir els habitatges desocupats de la Generalitat.
Els 52 pisos de lloguer amb opció de compra estan ubicats al carrer Onze de Setembre i tenen de dues a tres habitacions, una superfície de 51 m2 a 77,5 m2 i una plaça d’aparcament vinculada. El preu de la renda mensual varia de 220 euros a 312,5 euros mensuals. Dos d’aquests habitatges estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per deu anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Els habitatges que s’ofereixen de lloguer es troben situats a la plaça dels Països Catalans i costen de 172,6 euros a 234 euros mensuals. Tenen d’un a dos dormitoris, una superfície de 41 m2 a 60 m2 i un aparcament vinculat.
 
Mesures del Pla de xoc per a 3.000 pisos
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges desocupats del parc públic de la Generalitat. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Lleida

Nota de premsa Lleida
PDF | 40