• El cap de l’Executiu critica les imposicions del Govern espanyol “en lloc de col·laborar, fer pinya i compartir els sacrificis”
  • Artur Mas ha inaugurat aquesta nit la segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, a la Seu d’Urgell
El president Mas saluda els músics del Festival
El president Mas saluda els músics del Festival
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquesta nit una crida a enfortir l’ànim col·lectiu i fer pinya “perquè davant els inputs que ens arriben de Madrid, davant aquests aires que bufen que no són gaire favorables, la gent de Catalunya hem d’anar a la nostra i fer el nostre camí”. “Tenim fortalesa suficient dintre del nostre país per fer-ho”, ha subratllat.
 
Artur Mas, que s’ha traslladat aquesta nit a la Seu d’Urgell per inaugurar la segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, s’ha mostrat crític amb el resultat de la reunió d’avui del Consell de Política Fiscal i Financera, celebrada a Madrid. El cap de l’Executiu s’ha queixat que “en els pitjors moments de la situació que estem, en lloc de col·laborar i fer pinya, en lloc de respectar-se els uns als altres, en lloc de compartir els sacrificis i les renúncies, estan imposant, “ordeno y mando”, quin és el camí, i això no és una bona direcció”.
 
El president ha contraposat aquesta actitud del Govern espanyol amb el que han estat capaços de fer, ha dit, al Pirineu amb l’organització del Festival de Música Antiga. “En lloc d’anar cadascun dels municipis pel seu compte, han fet pinya i han aconseguit un projecte més lluït que si haguessin anat cadascú per separat”.
 
Mas s’ha mostrat convençut que aquest Festival “donarà visualització al Pirineu, reforçarà la singularitat que té i us donarà la possibilitat d’atreure gent de fora, perquè aquest és l’objectiu final: donar atractiu i promoció a les terres pirinenques”.
 
El cap de l’Executiu ha donat les gràcies als organitzadors del Festival perquè, ha assegurat, “tot allò que serveixi per enfortir l’ànima de la nació catalana com són els festivals de música, com és la llengua, la nostra identitat, serveix per enfortir aquest ànim col·lectiu, per fer pinya, per anar de bracet i per fer una feina millor”.
 
La segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus se celebra del 12 de juliol al 25 d’agost, a 14 poblacions pirenenques, i té enguany com a país convidat Euskadi. En el decurs de l’acte inaugural, a més del president Mas, hi han intervingut l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el ministre de Cultura d’Andorra, Albert Esteve; la consellera de Cultura d’Euskadi, Blanca Urgell, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.
 
Després de la inauguració, el president de la Generalitat, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha assistit al concert inaugural, que ha tingut lloc a la catedral de Santa Maria de la Seu, i en el qual han intervingut els grups Ensemble Diatessaron i Taller de Dansa històrica Erregelak.
 

2  

Imatges

El president saluda els músics del Festival

El president saluda els músics del Festival 32

Acte d'inauguració del Festival

Acte d'inauguració del Festival 459