Empresa i Treball

MODA

El tàndem de dissenyadors Martínez Lierah, Millor Col·lecció de la desena edició del 080 Barcelona Fashion

query_builder   12 juliol 2012 20:02

event_note Nota de premsa

MODA

El tàndem de dissenyadors Martínez Lierah, Millor Col·lecció de la desena edició del 080 Barcelona Fashion

 

  • El jurat internacional del 080 Barcelona Fashion ha destacat la col·lecció “Sardonicus”, dels dissenyadors Daniel Lierah i Arturo Martínez, com la millor de la present edició. El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha lliurat aquesta tarda el guardó, dotat amb 20.000 euros, i que reconeix la millor col·lecció presentada al certamen.

 

  • El tercer dia del 080 Barcelona Fashion ha comptat també amb les desfilades de Sur, Yolan Cris, Siki Im, Justicia Ruano, Lurdes Bergada & Syngman Cucala, i del creador Alexis Reyna, guanyador del Premi a la Millor Col·lecció de l’anterior edició.

 

  • La firma TCN serà l’encarregada aquest vespre de cloure la jornada amb la seva col·lecció “TCN primavera/estiu 2013”.
 
 
 
El tàndem de dissenyadors Arturo Martínez i Daniel Lierah han estat els guanyadors del Premi 080 Barcelona Fashion a la Millor Col·lecció. El jurat internacional —format per l’agent i director de màrketing, Jean Paul Cauvin, el president de la Federació Francesa de Prêt à Porter Femení, Jean Pierre Mocho, la headhunter Katri Salminen, la mànager de salons de prêt à porter, Muriel Paiser, i el periodista Philippe Pourhashemi— ha escollit la col·lecció “Sardonicus” com la millor de la 10a edició del certamen per la seva originalitat, disseny i creativitat i per les seves potencialitats comercials.
 
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha estat l’encarregat de lliurar el premi, que té una dotació de 20.000 euros. El director ha destacat l’èxit de participació, tant de públic -amb prop de 19.000 assistents-, com de professionals -amb més de 500 periodistes i un centenar de compradors. Així mateix, Recasens ha remarcat i agraït la implicació dels patrocinadors i empreses col·laboradores, “que edició rere edició ens donen un suport cada cop més important”.
 
A banda de la col·lecció de la firma guanyadora, el tercer dia de passarel·la ha acollit les propostes de la firma Sur, de la dissenyadora Laura Figueras, amb la col·lecció “Capri”; Yolan Cris, amb la col·lecció “Rèverie”; el dissenyador alemany Siki Im, que ha presentat una mostra amb peces clau de col·leccions anteriors; Justicia Ruano, amb la col·lecció “Fragile and Strong”; Lurdes Bergada & Syngman Cucala; i el creador Alexis Reyna, guanyador del Premi a la Millor Col·lecció de l’anterior edició, que ha presentat la col·lecció “Un tipus de Celebració”.
 
 
Maria Vázquez Mosterio, guanyadora del 080 Contest
 
El jurat també ha escollit a la guanyadora del concurs 080 Contest. La dissenyadora Maria Vázquez Mosterio (Institut Europeo di Design), ha estat elegida pel seu disseny de la bossa oficial del 080 Barcelona Fashion, que es comercialitzarà en la propera edició del certamen i que tindrà lloc el mes de gener. Així mateix, han rebut mencions especials Verònica Lozano i Jurado (Institut Català de la Moda) i Nicasio Tores i Melgar (Escola de la Dona).
 
La jornada de demà divendres estarà protagonitzada per les desfilades col·lectives del grup d'empreses de l'Associació Catalana de Tèxtil i Moda que, sota la marca 080 360º Barcelona Fashion Brands, presentaran les seves propostes per a la propera temporada primavera/estiu 2013. Es presentaran les col·leccions de les firmes Cris Zarel/Punto Blanco, Naulover/Aldomartins, Yerse/Escorpion i Bóboli/Cóndor. La jornada de cloenda comptarà també amb la master class a càrrec del dissenyador de renom internacional, Miguel Adrover (12:30 h). També demà es fallarà la guanyadora de la Final estatal del Concurs Elite Model Look, la model seleccionada participarà a la final mundial.
 
 
Festival Llunàtics 080
 
De la seva banda, el Festival Llunàtics 080, que se celebra en el marc del certamen, ha acollit avui l’acte central amb la presentació “El gen de la innovació a Google”, a càrrec de la directora de Comunicació de Google Europa, Marisa Toro. La directora de comunicació, Marisa Toro ha explicat els detalls d’un dels projectes que més expectació genera: les ulleres de Google amb realitat virtual; així com altres plans innovadors que el famós buscador, té previst tirar endavant en els propers anys com el Google Lunar X Prize, Art Project, World Wonders i Google Autonomous.
 
La polifacètica Suzanne Lee ha seguit el fil de Marisa Toro i ha complementat la tarda amb la conferència ‘Cultiva la teva roba’. Autora del llibre ‘Fashioning The Future: tomorrow’s wardroble’, Lee ha explicat la importància de combinar el disseny amb la bio i la nanotecnologia d’última generació per confeccionar la roba del futur. Pel matí, les empreses catalanes LEITAT i INNOVALLEY han detallat els projectes més imminents relacionats amb el disseny i la tecnologia.
 
Neil Harbisson, Carme Torras i Marcel·lí Antúnez seran els protagonistes de l’últim dia del festival i centraran les seves ponències en la convivència entre robots i humans, una realitat no tan llunyana. Des de diversos punts de vista, es tractarà aquest àmbit que va més enllà de la ciència-ficció.
 
Nota: Disposeu d’informació addicional i de les fotos de les desfilades al web:
 

5  

Fitxers adjunts

Disseny de Siki Im

Disseny de Siki Im
JPG | 1293

Disseny de Sur

Disseny de Sur
JPG | 1384

Disseny de Yolan Cris

Disseny de Yolan Cris
JPG | 1657

Els dissenyadors premiats, Arturo Martínez i Daniel Lierah, amb el jurat del certamen i el director general de Comerç, Josep Maria Recasens (a la dreta de la imatge)

Els dissenyadors premiats, Arturo Martínez i Daniel Lierah, amb el jurat del certamen i el director general de Comerç, Josep Maria Recasens (a la dreta de la imatge)
JPG | 894

La directora de comunicació de Google Europa, Marisa Toro, en un moment de la conferència

La directora de comunicació de Google Europa, Marisa Toro, en un moment de la conferència
JPG | 1858