Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   16 juliol 2012 12:06

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  el perill d’incendi s’incrementa lleugerament excepte cap al Baix Penedès. Domina el perill entre moderat i alt. Trobem perill molt alt cap a l’interior de les Terres de l’Ebre i puntualment cap al sud de l’altiplà central i interior de l’Empordà

 

mapa risc incendis
Pel que fa als Bombers de la Generalitat, avui es treballa amb la previsió d’un dia sec i amb vent de Tramuntana a l’Empordà. Les zones de més risc són aquesta i les Terres de l’Ebre, on durant les darreres la nit no s’estan recuperant les humitats relatives. Davant d’aquest escenari, a partir del migdia es faran dues rutes de vigilància aèria amb dos avions de vigilància i atac (AVA) cada una. Una se centrarà al sud de Catalunya i l’altra per la zona centre i de ponent on encara hi ha activitat de sega. Així mateix, el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) farà patrullarà per terra en aquestes zones.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, el cel estarà serè  o poc ennuvolat en conjunt, amb algun núvol baix al litoral. No s’espera cap precipitació. Cap al final del dia els núvols baixos s’estendran cap al litoral i prelitoral. Pel que fa el vent durant les hores centrals del dia, bufarà de component sud i est al litoral, prelitoral i a la resta de la meitat est. A la resta del territori bufarà fluix i direcció variable amb predomini del component sud . La humitat al litoral oscil·larà entre 55% i 65%,  tret de l’Alt Empordà,  i a la resta inferior al 55%, amb unes dades mínimes de 25%-30%  per ponent, Terres de l’Ebre i l’Alt Empordà. Les temperatures es mouran entre els 24 i 29ºC al litoral i al Pirineu i entre 28 i 33ºC a la resta.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents: Alt Empordà,  Anoia, Bages, Segarra, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta.
Els municipis d’aquestes comarques han estat informats de la Prealerta pel CECAT (Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya).
 
Barcelona, 16 de juliol de 2012
 
12:06

1  

Fitxers adjunts

mapa risc incendis 16.07.2012

mapa risc incendis 16.07.2012
GIF | 25