Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector de l'esport

El Govern impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector de l'esport

query_builder   17 juliol 2012 15:45

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector de l'esport

•    El clúster català de l’esport està format per una trentena  d’empreses amb una facturació de 900 M€
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui subscriure un conveni de col•laboració, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, amb els Països Baixos i França, en l’àmbit de les empreses del sector de l’esport per tal de facilitar i potenciar la seva internacionalització.

L’acord permetrà impulsar la participació del clúster català de l’esport - format per una trentena d’empreses amb una facturació agregada de 900 milions d’euros- en el projecte EU4SportsClusters de la Unió Europea, l’objectiu del qual és la internacionalització de les empreses del sector.

El projecte EU4SportsClusters està liderat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través d’ACC1Ó i compta amb la participació de tres clústers europeus de l’esport: l’Associació Catalana Clúster de la Indústria de l’Esport- Indescat (Catalunya), Stichting InnoSportNL (Països Baixos) i Sporaltec (França). Tots tres sumen en total la participació de 145 pimes europees.

EU4SportsClusters té un pressupost de 750.000 euros i està finançat en un 80% per la Comissió Europea. El projecte, amb una durada de dos anys, vol fomentar la cooperació internacional de les pimes a través del clúster com a eina de treball, amb l’entrada als mercats del Brasil i Rússia com a principal repte.

EU4SportsClusters s’emmarca en l’estratègia Europa 2020, l’estratègia de la Unió Europea per assolir un creixement intel•ligent, sostenible i inclusiu amb la voluntat d’enfortir les polítiques europees adreçades a promoure l’eficiència en la gestió de clústers als països i regions europeus.

Amb l’acord aprovat avui, la Generalitat aposta per la consolidació de Catalunya com a regió pionera a nivell mundial en política de clústers, una estratègia que s’implementa des del 1993. A Catalunya hi ha actualment 24 clústers que agrupen en total prop de 2.000 empreses.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia