Agència de l'Habitatge de Catalunya

Adjudicació de 37 habitatges amb protecció oficial a Balaguer i de 10 a Vielha e Mijaran

query_builder   17 juliol 2012 14:39

event_note Nota de premsa

Adjudicació de 37 habitatges amb protecció oficial a Balaguer i de 10 a Vielha e Mijaran

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha adjudicat avui 37 pisos amb protecció oficial a Balaguer (la Noguera), i 10 a Vielha e Mijaran (Val d’Aran). Els habitatges formen part del Pla de xoc per oferir els pisos desocupats de la Generalitat amb millors condicions d’accés.
 
A Balaguer s’han adjudicat 30 pisos de lloguer. La majoria, 22, estan situats al carrer de la Reguereta, i tenen d’un a dos dormitoris, una superfície de 40 m2 a 54 m2, i una renda mensual de 104 euros a 143 euros mensuals. Sis pisos estan situats a la plaça de Sant Salvador, i tenen tres habitacions, de 71 m2 a 78 m2, i l’arrendament varia de 188 euros a 207 euros. També hi ha dos pisos al carrer Ponent: un de dos dormitoris, una superfície de 61 m2 i una renda de 201,5 euros; i l’altre, de tres habitacions, 78 m2  i un preu de 246,5 euros.
 
Els altres 7 habitatges de Balaguer són de lloguer amb opció de compra, cosa que significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per deu anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades. Els pisos amb opció de compra estan situats al carrer Ponent, disposen de tres habitacions, una superfície de 70 m2 a 77 m2, i una plaça d’aparcament vinculada. La renda mensual oscil·la entre els 223 euros i els 246,5 euros.
 
A Vielha e Mijaran els pisos són de lloguer. Nou estan situats a l’avinguda Maladeta i tenen d’un a dos dormitoris, una superfície de 34 m2 a 60 m2, una plaça d’aparcament i una renda mensual de 144 euros a 232 euros. També s’ha lliurat un pis al carrer Sarraera, amb una superfície de 63,5 m2, dues habitacions, una plaça d’aparcament vinculada i un cost de 297 euros.
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa adjudicació Balaguer i Vielha

Nota de premsa adjudicació Balaguer i Vielha
PDF | 43