Empresa i Treball

Empreses

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació impulsa la creació de 26 noves empreses tecnològiques sorgides de les universitats catalanes

query_builder   18 juliol 2012 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació impulsa la creació de 26 noves empreses tecnològiques sorgides de les universitats catalanes

 

  • Són dades del primer semestre de l’any de les “Unitats de Valorització” d’ACC1Ó, que també han aconseguit comercialitzar més de 60 noves tecnologies, un 10% més que en tot el 2011
 
  • En els últims 4 anys, el programa de Valorització ha mobilitzat 69 milions d’euros i ha impulsat la creació de més de 500 llocs de treball qualificats a Catalunya.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, ha impulsat durant els primers sis mesos del 2012 la creació de 26 spin-offs, noves empreses de base tecnològica que han sorgit d’universitats catalanes. Es tracta del resultat de les Unitats de Valorització, que té l’objectiu d’augmentar la transferència de tecnologia entre el món universitari i el món empresarial.
 
Aquest pas s’aconsegueix mitjançant dues vies: la creació d'una nova empresa de base tecnològica que portarà al mercat un producte totalment desconegut fins al moment, o bé la incorporació d’aquesta tecnologia -via llicència de la patent- en una empresa que ja opera en el mercat i que li permetrà innovar en nous productes i processos.
 
Durant el primer semestre del 2012, les Unitats de Valorització han assessorat en total 1.089 projectes, i a banda de crear spin-offs, han impulsat la transferència de 61 noves tecnologies al mercat. La bona marxa dels resultats supera els de l’exercici 2011, ja que en 6 mesos s’ha aconseguit el 84% del nombre total de noves empreses (31 al 2011) i s’han comercialitzat un 10% més de tecnologies (55 al 2011).
 
En els últims 4 anys, el programa de Valorització ha mobilitzat 69 milions d’euros i ha creat més de 500 llocs de treball qualificats.
 
Universitats i escoles de negoci participants
 
Actualment aquestes unitats són estructures ubicades a les universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira i Virgili) formades per un equip especialitzat i amb experiència en transferència tecnològica.
 
En aquesta iniciativa és clau la participació de les escoles de negoci, que aporten una visió empresarial al món de la ciència. Durant el 2012 participen com a Unitats de Valorització EADA, ESADE i IESE, que han posat en marxa programes de mentoring i d’assessorament en l’elaboració de plans de negoci, entre d’altres.
 
Casos d’èxit
 
Laudium Lab
 
Un equip d’emprenedors de la Universitat Politècnica de Catalunya ha creat l’spin-off Ludium Lab. Mitjançant la descàrrega d’una aplicació al telèfon mòbil o la tauleta, la tecnologia desenvolupada per Ludium Lab ofereix la possibilitat de jugar a videojocs desenvolupats per a PC o consoles que s’executen en un servidor remot allotjat al núvol.
 
Ad On Demand
 
Ad on Demand, spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona,  proposa noves formes de publicitat per a les televisions intel·ligents que permeten que els espectadors puguin sol·licitar la informació comercial de qualsevol producte que apareix en els programes de televisió.
 
Advanced Nanotechnologies, S.L.
 
Spin-off de la Universitat de Barcelona que desenvoluparà un tractament de superfície innovador que es podrà aplicar en el sector de l’automoció, entre d’altres.
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia