Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   19 juliol 2012 12:13

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  es manté el perill d’incendi, en general, es manté. Domina el perill alt i trobem perill molt alt cap a l’interior de les Terres de l’Ebre, Catalunya central i, més puntualment, a Ponent i l’interior de Girona. El perill baix resta limitat cap al Pirineu més occidental.

 

Recomanacions:
•          • Molta precaució, el perill d’incendi s’ha agreujat i cal extremar la prudència, sobretot des de les 12h i fins les 20h. Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre i particularment les que puguin provocar guspires.
•           No circuleu amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni els estacioneu sobre herbes seques.
•           Si veieu un incendi, aviseu urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.
•           Informeu-vos del perill d’incendi al web o a través del 012.
•           Un comportament responsable és la millor mesura per evitar els incendis forestals.
 
 
L’incendi a Calders (Bages) està controlat des d’ahir a les 20:30h aproximadament.
 
Davant l’episodi d’aire de sud sec i calent que afecta Catalunya, els Bombers de la Generalitat es mantenen amatents pel risc acumulat i la sequera. Excepte a les zones costeres, a la resta del país les humitats no s’han recuperat durant la nit i això incrementa la disponibilitat del combustible als boscos i zones de vegetació.
 
Tenint en compte aquest escenari de risc distribuït a gairebé totes les comarques catalanes, es preveuen rutes de vigilància terrestre de les unitats GRAF (Grup d’Activitats Forestals) i EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) del cos de Bombers de la Generalitat.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, serà un dia assolellat, a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu sense precipitació. Al final del dia creixeran núvols baixos al litoral i prelitoral sud.
Les temperatures baixaran respecta ahir. Les temperatures oscil·laran entre els 27 i 32ºC al litoral i entre els 34 i 39º C a ponent, interior de les terres de l’Ebre i al Prepirineu occidental i entre els 31 i 36º a la resta del territori.
No s’esperen precipitacions.
El vent serà de component sud i est al litoral i prelitoral i de component sud a la resta de l’interior,  bufarà arreu entre fluix i moderat. Al final del dia es reforçarà vent de sud a les Terres de l’Ebre..
La humitat es mantindrà baixa a l’interior entre 15-20% i al litoral entre 50-70%
Hi ha un avís de situació de risc per calor per avui que afectarà sobretot a les comarques de l’interior del país entre les 14:00 a les 20:00h.
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques (per demarcacions) següents:
  • Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany
  • Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental
  • Catalunya Central: Anoia, Bages, Osona i Solsonès
  • Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat
  • Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
  • Lleida: Garrigues, Noguera, Pla de l’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell
  • Alt Pirineu i Aran: Pallars Jussà
Comparativa de la pluja acumulada durant el primer semestre de 2012 amb la mitjana dels últims 30 anys
Aquest mapa mostra la pluja acumulada al llarg del sis primers mesos del 2012 comparada amb la mitjana dels últims 30 anys del mateix període. Mostra que enguany ha plogut menys que la mitjana de les tres passades dècades
 
 
 
Mapa pluges

 

 

2  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendi

Mapa risc incendi
JPG | 207

Mapa pluges

Mapa pluges
JPG | 111