Bombers

Els Bombers continuen treballant a l'incendi de Sant Feliu Sasserra, que continua actiu, i han de fer front a l'extinció d'un nou incendi forestal a la Cerdanya, en fase de control

query_builder   20 juliol 2012 14:52

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant a l'incendi de Sant Feliu Sasserra, que continua actiu, i han de fer front a l'extinció d'un nou incendi forestal a la Cerdanya, en fase de control

· Tot i que el perímetre afectat per l’incendi de Sant Feliu Sasserra no ha crescut, el foc continua actiu
 
· Algunes de les dotacions que treballaven en aquest incendi s’han destinat a un nou incendi que s’ha produït a la Cerdanya i que ja està en fase de control
 
· Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 360 hectàrees de vegetació forestal i de conreus
 
· La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
 
 
L’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra continua, a hores d’ara, actiu. Aquest matí, l’evolució de l’incendi ha estat positiva però tot i això els Bombers encara continuen treballant a l’interior del perímetre i, amb més intensitat, a la seva part central. Així mateix, els Bombers continuen molt amatents als possibles punts crítics que puguin enviar focus secundaris fora del perímetre, fet que podria ser força perillós i complicar, de nou, les tasques d’extinció, d’una banda, i a altres incendis forestals que puguin sorgir al llarg de la tarda, fet que obligaria a una redistribució dels mitjans.
 
Pel que fa a les dotacions dels Bombers que hi treballen, a hores d’ara continuen una setantena de vehicles terrestres i quatre mitjans aeris (3 helicòpters bombarders i un hidroavió del Ministerio de Agricultura, Alimentación, y Medio Ambiente). A la zona de la part baixa del flanc esquerre, que és una zona de contraforts de carena, és on treballa, a hores d’ara, la maquinària pesada.
 
A la una del migdia s’ha realitzat una nova reunió de coordinació de tots els cossos d’emergències que intervenen a l’incendi amb els alcaldes dels municipis de la zona, així com amb el Delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó. En el decurs de la reunió, i després d’analitzar l’evolució de l’incendi, els Bombers han volgut agrair la feina duta a terme pels pagesos que han llaurat els camps.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície aproximada de 360 hectàrees. D’aquestes, el 65% correspon a vegetació forestal (pinassa, roure i alzina), i el 35% a conreus (principalment, blat i ordi). Els termes municipals més afectats per aquest foc són Sant Feliu Sasserra (Bages) i Oristà (Osona) i, amb menys afectació, Olost i Prats de Lluçanès (Osona).
 
Pel que fa a l’afectació viària, el Servei Català de Trànsit informa que continua tallada la carretera B431, al seu pas per Sant Feliu Sasserra.
 
D’altra banda, els Mossos d’Esquadra han informat que, d’acord amb els comandaments operatius de Bombers, s’ha autoritzat el retorn a les seves masies de les persones que havien estat desallotjades i seran acompanyades per Mossos d’Esquadra. Així mateix, s’ha demanat a aquestes persones que aquesta tarda estiguin amatents als consells de les autoritats i a l’evolució de l’incendi ja que, si aquest es compliqués, es podria demanar que s’hi confinessin.
 
Nou incendi forestal a la Cerdanya, en fase de control
A les 13.18 hores, els Bombers han rebut l’avís d’un nou incendi de vegetació, en aquest cas a Talltendre, nucli de població de Bellver de Cerdanya, que ha obligat a redistribuir alguns dels mitjans dels Bombers que treballaven a Sant Feliu Sasserra. Concretament, s’hi han mobilitzat 10 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris (2 avions de vigilància i atac, 1 helicòpter de comandament i 1 helicòpter bombarder).
 
Aquest incendi afecta principalment una zona de pastura i els Bombers estan treballant per evitar que les flames s’escampin a la zona forestal propera. Des de les 14.30h, el foc es troba en fase de control.
 
Altres incendis forestals on treballen els Bombers
D’altra banda, els Bombers continuen mantenint la col·laboració amb l’incendi que es va produir a Vallderoures (Aragó), amb tres dotacions terrestres i mantenen dues dotacions vigilant i inspeccionant la zona afectada a Castellar del Vallès per l’incendi forestal que ahir va cremar unes tres hectàrees de superfície.
 
Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada des d’ahir a la tarda de forma preventiva la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages).
 
Els municipis de Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Olost, Lluçà i Sant Bartomeu del Grau mantenen activats des d’ahir els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 20 de juliol de 2012
14.00 hores