Bombers

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en diversos incendis forestals: Sant Feliu Sasserra, Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

query_builder   20 juliol 2012 21:01

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en diversos incendis forestals: Sant Feliu Sasserra, Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

  • Els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera ja es troben en fase de control
  • L’incendi de Sant Feliu Sasserra no està encara en fase de control
  • Dues dotacions terrestres continuen inspeccionant i vigilant la zona afectada per l’incendi de Castellar del Vallès, que ja està controlat
  • L’incendi de la Cerdanya ja està extingit
  • La simultaneïtat d’incendis d’avui ha obligat els Bombes de la Generalitat a redistribuir els seus recursos operatius a tot el territori
  • Protecció Civil manté activada la fase d’alerta de l’INFOCAT
 
 
 
Incendi Sant Feliu Sasserra
Els Bombers continuen treballant en l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra, dels qual es va rebre l’avís ahir a les 17.07 hores, i que encara no ha passat a fase de control. Durant el dia d'avui s'han produït petites reproduccions al perímetre de l'incendi, en zones molts inestables o camps llaurats. La resposta dels efectius ha estat molt ràpida, tant per terra com per aire, amb la qual cosa aquestes reproduccions no han anat a més. En aquests moments el perímetre està estabilitzat i però es continua treballant per evitar revifades.
 
Es manté un dispositiu d’una quarantena de dotacions terrestres i 2 mitjans aeris que es retiraran amb l’arribada de l’ocàs. A les 19.00 hores d’aquesta tarda s’ha fet una nova reunió de coordinació, per analitzar l’evolució de l’incendi, en què s’han trobat els diferents cossos que intervenen en un incendi forestal, juntament amb els alcaldes de la zona així com també el Delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 377,19 ha (Prats de Lluçanès 2,52, Oristà 126,61, Olost 1,34, de la comarca d'Osona i 246ha Sant Feliu Sasserra, de la comarca del Bages).
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que continua tallada la carretera B-431, en els dos sentits de la marxa, a Sant Feliu Sasserra.
 
Incendis forestals a Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera, que ja es troben en fase de control
L’avís d’aquests incendis, que es troben des del voltant de les 20.00 hores, en fase de control, s’ha rebut a primera hora d’aquesta tarda. Hi treballen una trentena de dotacions terrestres i en aquests moments només resten tres mitjans aeris a l’incendi de Sant Feliu de Buixalleu. Segons els Agents Rurals el foc hauria cremat 8 hectàrees de vegetació.
 
Pel que fa al foc de Sant Feliu de Buixalleu, segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de la DGPC, com a mesura preventiva s’han desallotjat 11 persones de la casa de colònies Can Vendrell i les han dut a un restaurant. Un grup de 60 infants que estaven instal·lats també a la casa de colònies, es trobaven d’excursió en el moment de l’incendi. De tornada, han anat a una altra casa de colònies de la mateixa empresa de lleure. També han desallotjat, preventivament, quatre persones de la masia Can Cerdanya. S’ha habilitat el pavelló de Sant Feliu de Buixalleu per atendre els desallotjats. La urbanització Riuclar no està confinada però els Mossos d’Esquadra  patrullen per la zona per si fos necessari confinar els veïns a causa del fum.
 
Com a conseqüència del foc, la carretera Gi-553 està tallada en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetre 0 i el 6, informa el SCT. Es fan desviaments per les carreteres Gi-552 i C-35.
 
Quant a l’incendi de Llagostera, el foc ha començat al costat de la GiV-6821 punt quilomètric 3’5, al terme municipal de Llagostera, carretera que està tallada segons el SCT.
 
El foc ha cremat tres grans piles de llenya: dues de dos metres d’alçada i uns 15 metres de llarg, i una tercera de dos metres d’alçada i uns 30 metres de llarg. El foc també ha afectat vegetació forestal. Els Bombers compten amb l’ajuda d’una màquina retroexcavadora per anar removent la llenya per poder-la apagar.
El foc ha cremat 1’1 hectàrees.
 
Incendi agrícola a Talltendre, Bellver de Cerdanya
L’incendi, l’avís del qual s’ha rebut a les 13.18 hores d’aquest migdia, ha afectat zona de pastures a Talltendre, al terme municipal de Bellver de Cerdanya. El foc ja està extingit i ha cremat 2’1 hectàrees, segons informa el cos d’Agents Rurals.
Aquest incendi ha obligat a redistribuir el recursos operatius que treballaven amb intensitat a l’incendi de Sant Feliu Sasserra.
 
 
 
Incendi forestal a Castellar del Vallès
L'avís es va rebre ahir, a les 15.07 hores. Es tractava d'un incendi que afectava la urbanització de Can Font, a Castellar del Vallès, tot i que l'avanç del foc era en direcció contrària al nucli habitat, cap a zona forestal. Durant una hora, aproximadament, va haver afectació viària: es va tallar la carretera C-1415a, al quilòmetre 23.
 
A les 16.51 hores els Bombers ja havien encerclat el perímetre amb línies d’aigua. El foc es va donar en fase de control i a les 20'29.
 
Les dotacions de Bombers que hi van treballar foren una vintena de de dotacions terres tres, així com diversos mitjans aeris.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat unes 3 hectàrees.
 
En el dispositiu dels incendis els Bombers han comptat amb la col·laboració de nombrosos voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, d’efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, del Sistema d’Emergències Mèdiques, de la Creu Roja, dels pagesos de la zona, entre d’altres.
 
Finalitza la col·laboració amb l’incendi de Vallderoures (Aragó)
Les dotacions de Bombers de la Generalitat que, des d’ahir, col·laboraven en l’extinció de l’incendi de Vallderoures, a l’Aragó, ja han retornat als seus parcs respectius.
 
 
Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.

1  

Imatges

Incendi Llagostera

Incendi Llagostera 291