• El cap de l’Executiu ha pronunciat el pregó de les Festes de Sant Antoni de Fornells (Menorca)
 
  • Artur Mas ha rememorat els seus vincles amb Menorca i Fornells i ha destacat les “semblances i paral·lelismes” entre catalans i menorquins
El president ha pronunciat el pregó de les Festes de Sant Antoni de Fornells
El president ha pronunciat el pregó de les Festes de Sant Antoni de Fornells
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha pronunciat aquest vespre el pregó amb motiu de les Festes de Sant Antoni de Fornells, al municipi menorquí de Mercadal. Durant l’acte, el president ha destacat les “semblances i paral·lelismes” entre Catalunya i Menorca i ha fet especial esment de la llengua, que ha dit que “és un paisatge interior que hem de cuidar tots el que el tenim com a patrimoni comú”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat com a característiques comunes entre catalans i menorquins la cultura, la llengua i moltes etapes de la història, però també “el fet que Menorca, com Catalunya, va tenir la seva petita revolució industrial”. El president ha expressat el seu desig que “aquesta simbiosi i unió íntima entre catalans i menorquins perduri en el present i el futur”.
 
El president de Catalunya també ha assegurat que Menorca té “quelcom difícil de trobar en altres llocs, perquè miris on miris hi ha un paisatge acollidor o amb una forta personalitat”. Ha destacat tant els paisatges de terra endins, com el seu mar i el cel i ha dit que “si Menorca fos una casa, Fornells seria el més bonic dels seus racons”.
 
Artur Mas ha rememorat en el seu parlament els seus vincles amb Menorca i Fornells, que visita cada estiu des de fa 47 anys. Ha dit que va conèixer l’illa “amb els ulls d’un nen de nou anys, després amb els ulls d’un adolescent, després com a pare i espero algun dia també amb els ulls d’un avi”. El president ha recordat que va començar a venir a l’illa amb els seus pares i els seus avis i ha assenyalat que aquest és “un any especial perquè no sempre les famílies poden estar completes”, en referència al traspàs recent del seu pare i la seva germana.
 
El pregó del president, que ha tingut lloc al castell de Sant Antoni de Fornells, ha estat precedit d'uns parlaments de l'alcalde de Mercadal, Francesc Xavier Ametller, i de la regidora delegada, batlessa de Fornells, Constanza Navarro.

2  

Imatges

Pregó

Pregó 788

El president i l'alcalde de Mercadal

El president i l'alcalde de Mercadal 819