Cultura

Mascarell recorda Esther Tusquets com una dona "enormement sensible, lluitadora, crítica, gran escriptora i magnífica editora"

query_builder   23 juliol 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Mascarell recorda Esther Tusquets com una dona "enormement sensible, lluitadora, crítica, gran escriptora i magnífica editora"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat el seu condol per la mort de l’editora i escriptora Esther Tusquets. Mascarell ha recordat Tusquets com “una dona enormement sensible, lluitadora, crítica, gran escriptora i magnífica editora. Ella va eixamplar els marges de la nostra llibertat personal amb la seva tasca editorial. Ens va posar a la nostra disposició una bona part de la millor literatura internacional que es feia en aquells moments dels anys 60, 70 i 80”.
 
Mascarell ha remarcat que “sempre es va caracteritzar per ser una persona d’un enorme criteri, tant cultural com intel·lectual”. 
 
En aquest sentit, el conseller ha posat de relleu que “Esther Tusquets era una persona que ha contribuït com molt poca gent al que som nosaltres mateixos, aquest país nostre, des del punt de vista cultural. Sovint penso que a la imatge que es té dels senyors de Barcelona, hauríem d’incorporar la presència d’una gran dama, una gran senyora, un gran personatge de la nostra vida cultural perquè ho ha estat sempre, amb un nivell de discreció notable, amb una notabílissima presència i amb una significada vocació. La trobarem a faltar sense dubte. Voldria posar de relleu també la convicció de tots els que la varem conèixer sobre el seu paper cultural immensament significatiu”.
 
Tusquets va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, que concedeix la Generalitat de Catalunya, l’any 2005, i amb el Premi Ciutat de Barcelona l’any 1979.