Treball, Afers Socials i Famílies

Toni Reig visita les activitats d'estiu d'Osona

El director general de Joventut, Toni Reig, visita les activitats d'estiu d'Osona

Les entitats i institucions organitzen un total de 203 activitats a la comarca, a la qual participen 8.209 joves

query_builder   24 juliol 2012 11:11

event_note Nota de premsa

El director general de Joventut, Toni Reig, visita les activitats d'estiu d'Osona

Les entitats i institucions organitzen un total de 203 activitats a la comarca, a la qual participen 8.209 joves

Toni Reig visita les activitats d'estiu d'Osona
El director general de Joventut, Toni Reig, ha visitat aquest matí diferents activitats que aquest juliol es fan a Vic, organitzades per entitats d’educació en el lleure i institucions.
 
En total, la comarca d’Osona acull aquest estiu a un total de 203 activitats: 98 colònies, 55 casals de vacances, 38 acampades, 7 camps de treball i 5 rutes. Segons les dades registrades per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, aquestes activitats acullen a un total de 7.198 assistents i 1.011 monitors. D’aquesta manera, amb 8.209 assistents, Osona és la comarca on més participants hi ha registrats de la Catalunya Central.
 
Al matí, Toni Reig ha visitat el camp de treball de Festival de Música de Cantonigrós, que enguany es realitza a Vic i que també celebra els seus 30 anys d’existència. Els participants al camp, organitzat per la Direcció General de Joventut a través de la Fundació Josep Carol, formen part de l’organització tècnica del Festival, de reconegut prestigi internacional. En total hi participen 20 joves d’arreu del món i 4 catalans de 18 a 25 anys. L’objectiu és que descobreixin la cultura popular catalana a partir de les sinèrgies que es crearan entre els col·laboradors del Festival.
 
Posteriorment, el director general de Joventut s’ha desplaçat a l’Escola Andersen de Vic, on ha seguit les activitats que es duen a terme en el camp de treball Guifi.net. Un total de 24 joves catalans de 14 a 27 anys hi duen a terme tasques per tal de potenciar el coneixement del model del guifi.net. Aquest és un projecte ciutadà nascut l’any 2004 a Osona, que promou el desplegament de xarxes de telecomunicacions a l’abast de qualsevol persona i neutrals pel que fa a continguts.
 
Des del 22 de juliol al 5 d’agost, els nois i noies participen en activitats per tal de desplegar la infraestructura de xarxa amb creació de nous trams i interconnectar-los a Internet. L’entitat que gestiona aquest camp és la Fundació privada per a la xarxa oberta lliure i neutral Guifi.net.
 
Durant la visita, Reig ha destacat que aquest camp de treball és nou, i que és el primer de tots els camps de treball relacionat amb les noves tecnologies. A més, el director general ha recordat que a l’abril de 2012, a la xarxa oberta guifi.net ja hi ha més de 25.000 nodes, dels quals uns 16.000 són operatius i formen una xarxa de més 28.000 quilòmetres d’enllaços. El projecte guifi.net és present a moltes comarques catalanes i s’està estenent per altres indrets de la península.
 
Finalment, al migdia, Toni Reig ha visitat les estades de “L’estiu és teu”, organitzades per l’Agència Catalana de la Joventut, que es duen a terme a l’alberg Canonge Collell de Vic del 16 al 25 de juliol. Un total de 37 nois i noies de 13 a 16 anys hi duen a terme un torn d’estades combinades d’esports i idiomes.
 
A més d’aprendre-hi anglès a partir de classes i altres activitats, els participants han practicat diferents activitats esportives: acrosport, gimcana, jocs d’equilibri i a l’aire lliure, olimpíades, orientació, piscina, raid d’esports d’aventura, tir amb arc i tresc.
 
Durant la presència del director general, els participants han realitzat un raid que ha resumit totes les activitats apreses durant la seva estada, que acabarà demà.
 
L’alberg de Vic acollirà a partir de demà un nou torn d’estades multiesportives, a la qual hi ha inscrits 30 nois i noies d’entre 12 i 16 anys.