Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   24 juliol 2012 12:30

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat es manté el risc entre alt o molt alt als dos extrems del país, alt a l’interior i puntualment al Pirineu, i entre moderat i baix a la resta.
Mapa del risc d'incendi forestal

Tot i que aquesta nit el perímetre de l’incendi de la Jonquera s’ha contingut, els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament en l’extinció d’alguns punts crítics i assegurant els flancs de l’incendi. En aquests moments hi ha una trentena de mitjans aeris i més de 1.500 efectius terrestres treballant a la zona, entre Bombers de la Generalitat, bombers francesos, bombers d’Andorra, efectius de la Unidad Militar de Emergencias, ADF i efectius del Ministerio de Medio Ambiente, entre altres cossos d’emergències.

Encara que aquesta nit les humitats relatives han pujat lleugerament, no s’han recuperat arreu. Avui les zones de més risc són a l’interior de les Terres de l’Ebre i el nord-est de Catalunya.

Cal destacar que avui no es preveuen altres situacions meteorològiques de risc.

El vent serà fluix durant el dia. La humitat relativa se situarà entorn del 40% al nord-est del pais, a la resta se situarà al 50 % i al terç sud es preveu que pugi fins el 60%.

La temperatura oscil•larà entre els 24 ºC a les comarques del nord-est i que poden arribar als 27-28 ºC, a ponent poden pujar una mica més.

La Direcció General de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’emergència-1 durant el dia d'avui, per l’incendi de la Jonquera. El risc d’incendi forestal és alt a les comarques següents:

Catalunya Central: Anoia.
Girona: Alt Empordà, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà.
Lleida: Segarra
Tarragona: Conca Barberà, Priorat.
Terres de l’Ebre: Terra Alta, Baix Ebre, Ribera d’Ebre.  

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació d’emergència-1 als municipis de les comarques afectades.

D’altra banda, a hores d’ara es manté la restricció de mobilitat als municipis de Darnius, Terrades, Agullana, Boadella d’Empordà i Cistella.

A més, Protecció Civil de la Generalitat demana a les persones que tinguin malalties respiratòries o cardíaques que es confinin a casa i evitin sortir al carrer degut a la forta intensitat del fum a la zona de l’incendi. Les recomanacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) són les següents:

•    Les persones que tinguin molèsties respiratòries lleus, degudes al fum, s’han de dirigir preferentment al seu Centre d’Atenció Sanitària (CAP) per evitar col•lapsar les urgències hospitalàries
•    Les persones amb patologies respiratòries i/o cardíaques prèvies que es confinin a casa i tanquin portes i finestres
•    Es recomana no realitzar activitats esportives a l’aire lliure

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 84

`