Direcció General de Comunicació

El Govern adequa les mesures de reducció retributives per al personal de la funció pública

El Govern adequa les mesures de reducció retributives per al personal de la funció pública

query_builder   24 juliol 2012 15:15

event_note Nota de premsa

El Govern adequa les mesures de reducció retributives per al personal de la funció pública

  • Amb aquest acord el Govern compleix el compromís de no acumular la reducció de les retribucions de manera que el personal públic de la Generalitat no tingui una afectació superior a la resta 
El Govern ha aprovat avui l’adequació de les mesures de reducció retributives dels empleats públics establertes als acords de Govern de 28 de febrer i de 29 de maig a la mesura de supressió de la paga extraordinària del mes de desembre adoptada amb caràcter bàsic pel Govern de l’Estat i que afecten el personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, el personal al servei de l’Administració de justícia i el personal de les universitats públiques catalanes.

Amb aquest acord es compleix el compromís del Govern de no acumular la reducció de les retribucions de manera que el personal públic de la Generalitat no tingui una afectació superior a la resta de personal de l’Estat.

Els criteris d’adequació retributiva són els següents:

1. En la nòmina del mes de desembre, en què s’aplicarà la supressió de la paga extraordinària prevista pel Reial decret llei al personal esmentat, es regularitzarà aquesta reducció mitjançant l’abonament d’una quantia per un import equivalent a la deduïda en el mes de juny segons els acords esmentats.

2. Així mateix, es preveu que no s’aplicaran les deduccions mensuals previstes per als mesos de juliol a desembre de 2012, per al personal inclòs en l’àmbit d’aplicació dels acords esmentats en el cas que fos procedent.

3. En qualsevol cas, les reduccions retributives aplicades durant l'any 2012 correspondran, com a mínim, a un import equivalent a un 5% de reducció en els termes previstos als Acords del Govern esmentats al punt anterior. En conseqüència, en el supòsit que en concepte de paga extraordinària del mes de desembre correspongui una quantia inferior al 5% de les retribucions íntegres anuals, en el moment de la regularització es minorarà la quantia corresponent per tal que la reducció global aplicada sigui del 5%.

4. Tenint en compte tot l’anterior, la nòmina del mes de desembre dels empleats públics de la Generalitat de Catalunya consistirà en la mensualitat ordinària més un import equivalent al 2,5% de la retribució anual.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia