El Govern ha aprovat avui la modificació dels estatuts de la Fundació Barcelona Mobile World Capital, l’organisme que gestionarà tots els projectes a l’entorn de la capitalitat del mòbil a Barcelona fins al 2018, i ha acordat la designació d’un nou representant de la Generalitat com a membre del patronat de la Fundació. Els punts dels estatuts de la Fundació que han estat modificats són els referents a la composició del patronat, les votacions, la Comissió d’Auditoria i la Comissió de Conflictes d’Interès.

La composició del patronat de la Fundació Mobile World Capital passa dels 10 membres inicials als 15 actuals, ampliables fins a 20. Tal com estava establert, són patrons fundadors la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través de l’entitat pública Red.es, l’Ajuntament de Barcelona, la Fira de Barcelona, i el GSMA, l’entitat organitzadora del Mobile World Congress i que representa els interessos del sector de la telefonia mòbil internacional.

La modificació consisteix en l’ampliació del nombre de membres que cadascun d’aquests fundadors pot designar com a patrons de la fundació, que fins ara era d’una persona per entitat a més a més del patró fundador i ara passa a ser de dues. En el cas de la Generalitat de Catalunya, els membres del patronat designats fins ara eren el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en qualitat de membre fundador, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

En aquest sentit, el Govern ha acordat també avui designar com a tercer membre del patronat en representació de la Generalitat de Catalunya el titular de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich.