Empresa i Treball

Mena

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, es reuneix amb el sector turístic de Girona i envia un missatge de tranquil·litat al mercats emissors de turisme internacional

query_builder   24 juliol 2012 20:47

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, es reuneix amb el sector turístic de Girona i envia un missatge de tranquil·litat al mercats emissors de turisme internacional

 
 
·        El conseller F. Xavier Mena, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, ha visitat avui el Centre de Comandament Avançat que coordina les tasques d’extinció de l’incendi de l’Alt Empordà, a Figueres, i s’ha reunit amb representants del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, de l’Associació d’Apartaments Turístics de Girona, de l’Associació de Càmpings de Girona, de l’Associació de Turisme Rural de Girona i de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona.

·        El conseller Mena ha explicat que el Govern de la Generalitat, a través dels Centres de Promoció Turística, està en contacte amb agències de viatge i touroperadors francesos, italians, britànics i alemanys per informar-los de la situació i evitar que es produeixen cancel·lacions de reserves.

·        D’altra banda, el conseller ha volgut fer una crida als catalans “que encara no hagin decidit on passaran les seves vacances” per a què “aquest estiu facin turisme a la zona”.


El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, s’ha reunit aquesta tarda amb representants del sector turístic de la demarcació de Girona per conèixer de primera mà l’abast dels danys provocats pels incendis a l’Empordà.
 
El conseller F. Xavier Mena ha visitat el Centre de Comandament Avançat de Figueres, i posteriorment ha mantingut una reunió amb representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Associació d’Apartaments Turístics de Girona, l’Associació de Càmpings de Girona, l’Associació de Turisme Rural de Girona i de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. A la reunió també hi ha assistit el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí i l’alcalde de Figueres, Santi Vila.
 
En acabar la reunió, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha lamentat “les pèrdues personals i materials que malauradament ha provocat aquest incendi” i ha volgut remarcar que “hem vingut a fer costat al sector turístic, a les cases rurals, als càmpings, als hotels, i als apartaments turístics amb el convenciment que una situació com aquesta la superarem ben aviat”.

En aquest sentit, el conseller ha volgut agrair la col·laboració de Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i de la ciutadania en general, que estan contribuint en l’extinció d’aquest  incendi, i ha destacat la solidaritat dels municipis turístics de la zona i dels establiments turístics que han col•laborat en donar allotjament i servei a les persones afectades. Així mateix, s’ha mostrat confiat que “amb la col·laboració de tot el sector, dels alcaldes i del govern de Catalunya superarem aquesta situació i de ben segur que a mitjà termini tindrem el territori a disposició d’aquelles persones que ens vulguin venir a visitar”.

El conseller ha insistit que ara la prioritat és evitar que la situació repercuteixi en el sector turístic i que es produeixin cancel·lacions de reserves. “Per això, a curt termini hem informat als nostres Centres de Promoció Turística dels principals mercats emissors, com França, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit, que traslladin als mitjans de comunicació, als touroperadors, a les agències de viatge i als propis turistes europeus,  que la situació s’està normalitzant als voltants de l’autopista més afectada, que la mobilitat ja és plena, i que els nostres hotels, càmpings, apartaments i cases rurals estan a plena disposició dels turistes europeus”, ha apuntat el conseller.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació a través de la Direcció General de Turisme  està fent un seguiment directe de l’afectació que està tenint l’incendi en l’àmbit turístic. Durant aquests dies ha mantingut contactes amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. També ha activat els Centres de Promoció Turística (CPTs) de l’Agència Catalana de Turisme a l’estranger per traslladar als operadors turístics internacionals l’estat real de la situació. S’ha contactat amb diferents associacions de touroperadors dels mercats francès, italià, britànic i alemany, a més d’atendre i respondre a peticions d’àmbit estatal.
 
D’altra banda, el conseller ha explicat que “hem estat d’acord en activar també una estratègia a mig termini de cara a setembre, amb tota una sèrie d’actuacions, a través dels mitjans de comunicació i de les fires internacionals, per reforçar la promoció de l’oferta turística de la marca Girona - Costa Brava”.

Finalment, el conseller ha volgut fer “una crida molt especial a aquells catalans que encara no han decidit on passar uns dies d’esbarjo que vinguin a gaudir de la bellesa d’aquest entorn de l’Empordà i de la Costa Brava, que ara està passant un mal moment però que amb la col·laboració de tothom superarem i que de ben segur guanyarem aquest futur que volem per al turisme de la demarcació i de tot el país en general”.

4  

Fitxers adjunts

Declaracions del conseller F. Xavier Mena després de la reunió sector turístic Girona

Declaracions del conseller F. Xavier Mena després de la reunió sector turístic Girona
MP3 | 1346

Declaracions del conseller F. Xavier Mena després de la reunió sector turístic Girona (2)

Declaracions del conseller F. Xavier Mena després de la reunió sector turístic Girona (2)
MP3 | 581

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb el sector turístic de Girona

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb el sector turístic de Girona
JPG | 1106

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb el sector turístic de Girona (2)

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb el sector turístic de Girona (2)
JPG | 1032

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia