Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   25 juliol 2012 12:20

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat es manté el risc alt a l’interior i a les comarques del nord-est, baix al Pirineu occidental i moderat a la resta
Mapa de predicció de risc d'incendi forestal

El dispositiu d’extinció de l’incendi de l’Empordà, des d’ahir en fase de control, ha treballat durant tota la nit, i les condicions d’humitat relativa i les temperatures han permès reduir els efectius. En aquests moments es mantenen a la zona de l’incendi 50 dotacions terrestres i 7 aèries dels Bombers de la Generalitat a més de la resta del dispositiu format per d’altres cossos d’emergència i seguretat.

Cal destacar que avui no es preveuen altres situacions meteorològiques de risc.

El vent serà fluix durant el dia i de direcció variable, amb alguns cops forts durant la tarda al litoral nord. La humitat relativa se situarà entorn del 40% al nord-est del pais i amb l’entrada de la marinada la tendència serà a augmentar, a la resta se situarà entre el  50 i 60 %.

 

Les temperatures seran lleugerament més elevades que les d’ahir, oscil•lant entre els 25 i 29ºC al litoral i entre 28 i  33ºC a la resta del territori, pujant més a la zona de ponent.

La Direcció General de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’alerta durant el dia d'avui, per l’incendi de l’Alt Empordà.

El risc d’incendi forestal és alt a les comarques següents:

•    Catalunya Central: Anoia
•    Girona: Alt i Baix Empordà, Pla de l’Estany i Gironès
•    Lleida: Segarra
•    Tarragona: Conca Barberà i Priorat
•    Terres de l’Ebre: Terra Alta, Baix Ebre i Ribera d’Ebre

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació d’ alerta als municipis de les comarques afectades.

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 84