Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

Set empreses i una institució s'incorporen a l'Anella Industrial amb l'objectiu d'augmentar la productivitat a través de les TIC

L'Anella Industrial promou els serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial

query_builder   26 juliol 2012 16:00

event_note Nota de premsa

Set empreses i una institució s'incorporen a l'Anella Industrial amb l'objectiu d'augmentar la productivitat a través de les TIC

L'Anella Industrial promou els serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial

Noves incorporacions a l'Anella Industrial
Set empreses del sector de les noves tecnologies aplicades a l’automoció (ADD Telepro, Circuit de Catalunya, Opentel, I3dat, Güifinet, Dassault Systèmes i JJuan) i una institució empresarial (Citylab) han signat avui un conveni amb la Fundació i2CAT per impulsar l’Anella Industrial, amb l’objectiu d’augmentar la productivitat a través de l’ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, i per part de la Fundació i2CAT, ha signat els convenis el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, com a president del patronat.
 
L’Anella Industrial promou el desenvolupament de serveis sobre una nova infraestructura de telecomunicacions de banda ampla orientada al sector industrial. L’objectiu és que esdevingui una xarxa que impulsi i promogui la difusió i compartició del coneixement així com l’apropament i col·laboració entre la universitat i les empreses.
 
A partir de l’Anella Industrial, un seguit d’empreses actuen com a proveïdors certificats de serveis TIC i ofereixen serveis als usuaris, en unes condicions prèviament pactades. Aquests serveis comprenen tot l’espectre de les TIC, des de la connexió a Internet fins a la utilització de processadors, emmagatzematge de dades, recursos de supercomputació, certificació de qualitat, etc. Per altra banda, les empreses usuàries coneixen les condicions dels serveis oferts i obtenen garanties del seu funcionament a través de l’òrgan gestor.
 
En aquest sentit, el conveni signat amb Circuit de Catalunya, Dassault Systèmes i JJuan estableix que aquestes empreses formaran part de l’Anella Industrial com a usuàries i, per tant, tindran dret a utilitzar tots els serveis que ofereix, mentre que l’òrgan gestor de l’Anella, la Fundació i2CAT, garantirà la correcta prestació dels serveis. El document formalitza la relació entre aquestes empreses i l’Anella, estableix els proveïdors certificats i defineix el catàleg de serveis i tarifaris.
 
Per la seva banda, el conveni signat amb ADD Telepro, Opentel, I3dat i Güifinet estableix que aquestes empreses formaran part de l’Anella Industrial com a proveïdors certificats de serveis TIC, i que, per tant, podran oferir serveis als usuaris en unes condicions prèviament pactades.
 
Finalment, Citylab també ha signat un conveni d’adhesió a l’Anella Industrial, en aquest cas com a entitat facilitadora. Aquestes entitats aglutinen, bé per ubicació física, bé per interessos empresarials comuns, moltes empreses que poden millorar la seva competitivitat mitjançant l’ús de les TIC, i per tant, els seus interessos encaixen amb els objectius de l’Anella. En aquest sentit, el paper de les entitats facilitadores de l’Anella Industrial és el de difondre el concepte i les oportunitats que aquesta representa per a les seves empreses.

L’Anella Industrial
 
La incorporació d’aquestes sis empreses a l’Anella Industrial s’afegeix a la que ja van formalitzar en el seu moment els proveïdors certificats que van participar en la prova pilot del projecte (Orange Catalunya, Abertis Telecom, Barcelona Supercomputing Center, Centre de Supercomputació de Catalunya, Firma Professional i T-Systems) i a la de la primera empresa usuària que s’hi va incorporar per la seva importància en el sector de l’automoció, SEAT.
 
Posteriorment, es van incorporar a l’Anella Industrial les empreses Idiada, Altran, Ficosa, T-Systems, Mira Tecnologia, Gestamp, Nissan Motor Ibérica i Megatec com a usuàries; Siemens,  ESI, Principia, Microsoft, Centre CIM, Prosegur i TÜVReihnland com a proveïdors certificats de serveis TIC; i Techideas, IFR Automative, Solute Ingenieros, Nub3D, ATOSorigin, BTECH i Unitronics, com a usuaris i proveïdors.

L’objectiu és, però, que se sumin a l’Anella Industrial el màxim d’empreses del sector de l’automoció, per fer després extensiu aquest model a d’altres sectors industrials catalans, com ara l’aeronàutic, el ferroviari o el logístic.
 
L’Anella Industrial es regeix per l’Assemblea General, formada per tots els seus membres més un representant de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i un d’ACC1Ó, ambdós del Departament d’Empresa i Ocupació, i un representant de la Fundació i2CAT, com a òrgan gestor.

1  

Imatges

Noves incorporacions a l'Anella Industrial

Noves incorporacions a l'Anella Industrial 1783