Territori

El conseller Recoder posa en servei la nova variant de Sant Jaume d'Enveja

query_builder   27 juliol 2012 13:24

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder posa en servei la nova variant de Sant Jaume d'Enveja

El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Lluís Recoder, ha posat avui en servei la variant de Sant Jaume d’Enveja, que permet millorar l’accessibilitat al nou pont sobre l’Ebre entre aquest municipi i Deltebre. Les obres, que es completaran amb la reurbanització de l’Avinguda de l’Ebre, compten amb un pressupost de 2,2 MEUR . El conseller també ha anunciat dues noves actuacions per a la zona del Delta: la millora a la carretera que va d’Amposta a Sant Jaume d’Enveja i la construcció d’un nou tram de l’Anell viari del Delta entre Sant Carles de la Ràpita i la Badia dels Alfacs.
TES
La variant, de 960 metres de longitud, permet millorar l'accessibilitat al nou pont sobre l'Ebre que uneix aquest municipi i Deltebre. Té dos carrils de circulació, un per sentit, de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. El traçat s’inicia sobre la carretera TV-3403 mitjançant una nova rotonda de 50 metres de diàmetre a línia blanca exterior que permet continuar accedint al nucli de Sant Jaume d’Enveja mitjançant un vial de 100 metres de longitud, de nova construcció.
Tot seguit, la variant connecta amb el camí de Balada i continua el seu traçat  fins entroncar amb la rotonda de l’extrem del pont sobre l’Ebre, en el marge dret del riu.

L’actuació ha inclòs la restitució dels canals de reg i desguàs de la comunitat de regants que han estat afectats per l’execució dels treballs. Ara, un cop posada en servei la variant, es podrà iniciar la reurbanització per potenciar el caràcter local de l’avinguda de l’Ebre, que forma part de la TV-3404. Així, per tal d’executar els treballs a l’avinguda, el trànsit es desviarà pròximament per la nova variant.

D’altra banda, el Departament de TES iniciarà en breu la redacció de dos projectes constructius. Es tracta del de la carretera TV-3405, que va d’Amposta cap a Sant Jaume d’Enveja. I també d’un nou tram de l’Anell viari del Delta, entre Sant Carles de la Ràpita i la Badia dels Alfacs.
 
 
Millora a la carretera d’Amposta cap a Sant Jaume d’Enveja
 
Actualment la carretera TV-3405 té un tram de travessera d’uns 600 metres que discorre pel casc urbà d’Amposta fins a la intersecció amb l’N-340, i un tram de caràcter interurbà d’uns 4,6 quilòmetres que finalitza a la intersecció amb la TV-3403.
 
En el tram de travessera, es duran a terme diferents actuacions per fer la posterior cessió a l’Ajuntament d’Amposta. Entre aquestes actuacions, es delimitarà de la plataforma amb nova línia de vorada allà no n’hi hagi, es col·locarà el formigó de base per a les futures voreres i es disposarà una nova capa de rodadura.
 
En el tram interurbà, on la plataforma actual és variable, oscil·lant entorn dels 6,5 metres, les obres previstes consistiran en l’ampliació de la plataforma fins a una secció formada  per dos carrils de  3,5  metres i dos vorals d’1 metre. També s’estudiarà la reducció o adequació del nombre d’accessos a finques, en cas que estiguin massa pròxims entre ells o si existeix manca de visibilitat. Es remodelaran tots els accessos a finques per dotar-los d’una amplada de 8 metres. Per últim, es millorarà el drenatge amb cunetes i passos salvacunetes.
 

Es preveu que el projecte estigui acabat al llarg de  l’any vinent. La previsió de cost de les obres és de 3,1 MEUR.

Nou tram de l’Anell viari del Delta
 
Una de  les actuacions  previstes dins de l’Anell del Delta és la formació d’una carretera a partir del camí intermunicipal que va des de Sant Carles de la Ràpita al Poblenou del Delta i la Badia dels Alfacs (al terme municipal d’Amposta).
 
El tram d’actuació té una longitud d’uns 9,5 quilòmetres i es preveu formar una carretera amb una secció de 9  metres, formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre.
 
Dins del  projecte s’estudiaran i projectaran les cruïlles d’accés a Poblenou del Delta, al Port de Sant Carles de la Ràpita  i al nucli urbà de Sant Carles de la Ràpita. A més, es preveu la millora del drenatge i de les estructures de pas malmeses, com l’existent a la zona de l’Encanyissada
 

Es preveu que el projecte estigui acabat al llarg de  l’any vinent. La previsió de cost de les obres és de 5,8 MEUR.

4  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 328

Imatge variant

Imatge variant
JPG | 526

Plànol

Plànol
JPG | 3452

Plànol II

Plànol II
JPG | 7347

`