Treball, Afers Socials i Famílies

L'Oficina Jove del Tarragonès compleix dos anys al servei de la joventut de la comarca a la plaça Imperial Tàrraco

Ajuda gairebé 700 joves cada mes a trobar feina, continuar amb la seva formació o millorar els seus hàbits de salut

query_builder   27 juliol 2012 11:57

event_note Nota de premsa

L'Oficina Jove del Tarragonès compleix dos anys al servei de la joventut de la comarca a la plaça Imperial Tàrraco

Ajuda gairebé 700 joves cada mes a trobar feina, continuar amb la seva formació o millorar els seus hàbits de salut

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona van sumar esforços el 2010 per tal d’oferir als joves de la comarca d’entre 14 i 34 anys un servei d’informació i assessorament integral, l’Oficina Jove del Tarragonès. Al llarg d’aquests dos anys ha atès gairebé 18.000 consultes (presencials, telefòniques o per correu electrònic) sobre temàtiques tan diverses com l’accés a l’habitatge, l’oferta educativa, el món del treball, les alternatives de lleure o l’educació sexual.
 
L’Oficina ubicada a l’antiga facultat de Filosofia i Lletres de Tarragona (plaça Imperial Tàrraco, 1) disposa d’un servei d’informació juvenil generalista i de dos serveis tècnics especialitzats en els àmbits del treball i la salut, en horari de dimarts a divendres. A més a més, disposa d’equips informàtics amb connexió a Internet d’accés gratuït i es pot consultar la premsa diària.
 
Les tres administracions impulsores d’aquest servei valoren aquesta primera etapa de forma molt positiva. Cada mes a l’entorn de 700 joves de la comarca s’han apropat a aquesta “finestreta única” on sis tècnics especialitzats resolen els seus dubtes i treballen de forma integral i coordinada.
 
El servei de treball i emprenedoria, el de major demanda des de l’entrada en funcionament de l’Oficina Jove amb un 40% de les consultes, facilita als joves la recerca de feina,  la creació de noves empreses i informació sobre l’oferta de formació ocupacional existent al territori. Al llarg del últims mesos també s’ha incrementat notablement el nombre de consultes en relació a les possibilitats de trobar feina a l’estranger.
 
Així mateix, al llarg de l’últim any s’han dut a terme més de 20 tallers pràctics amb l’objectiu que els joves aprenguin a afrontar entrevistes de feina, creïn els seus videocurrículums o a promoure el seu esperit emprenedor. Val a dir que un de cada dos joves que s’apropen a l’Oficina ni estudien ni treballen i que el 75% només té l’ESO o no té estudis.
 
Pel que fa al servei de salut, es duen a terme intervencions relacionades amb l’alimentació, les addiccions, la sexualitat, l’afectivitat, la diversitat, etc. Són més de 2.000 els joves que al llarg d’aquests dos anys s’han aproximat per tal de fer consultes, totalment confidencials, als tècnics especialistes. En aquest temps també s’han fet exposicions guiades en les quals han participat centres educatius i s’ha format tant a professorat com a joves i pares i mares en l’àmbit de la salut.
 
L’Oficina Jove del Tarragonès s’ha consolidat com un referent per a la informació dels joves de la comarca atès que es coordina amb tots els departaments de la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament per tal que els joves trobin en un únic espai informació, assessorament i acompanyament en tot allò que els afecta.