Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió pel 29 de juliol)

query_builder   28 juliol 2012 17:35

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió pel 29 de juliol)

Mapa risc incendis
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, demà dia 29 de juliol el perill serà entre alt i molt alt a l’interior de Terres de l’Ebre, entre alt i moderat a la Catalunya central, Nordest i prelitoral, moderat al Prepirineu, i baix al Pirineu Occidental.
 
Es manté el dispositiu d’extinció a l’Alt Empordà format per sis camions d’aigua i dos vehicles de comandament dels Bombers de la Generalitat que faran tasques de vigilància a la zona afectada per l’incendi. Avui un helicòpter de comandament ha anat sobrevolant la zona per fer inspeccions i i ha fet alguna descàrrega sobre punts calents que fumejaven dins la superfície del foc que, segons els Agents Rurals, afecta una zona de 13.088 hectàrees.
 
Aquest migdia un helicòpter equipat amb bamby-bucket i amb personal helitransportat del Grup d’Actuacions Forestals ha fet una ruta de seguiment de llamps per la zona del Prepirineu.
 
Cal destacar que per a demà, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, són probables de matinada ruixats dispersos al terç nord de Catalunya. A partir de migdia s'esperen al Pirineu, Prepirineu, sobretot al sector oriental, i a la resta de l'interior del quadrant nord-est. Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment acompanyats de tempesta. Les temperatures seran lleugerament més baixes. El vent de matinada i al final del dia serà fluix i de direcció variable. La resta de la jornada bufarà de component sud i oest a l'interior i de component sud al litoral, entre fluix i moderat. Fins a migdia i a partir del vespre entrarà la tramuntana a l'Empordà entre fluixa i moderada amb cops forts al litoral i més reforçada a la nit.
 
 
La Direcció general de Protecció Civil a partir de la millora de les condicions meteorològiques, ha desactivat aquest matí la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), que estarà en situació de Prealerta durant el dia d'avui, amb les següents vuit comarques amb risc d’incendi forestal:
 
  • Demarcació de Girona : Alt Empordà
  • Demarcació de Lleida : Noguera, Segarra i Segrià.
  • Demarcació de Tarragona : Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre : Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
Es recomana extremar les precaucions i en cas de veure qualsevol indici d’incendi forestal, trucar el 112. De cara a demà caldrà mantenir la màxima precaució inclús en zones on hi puguin caure precipitacions al llarg de les properes hores.
 
 
Barcelona, 28 de juliol de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc d'incendis

Mapa risc d'incendis
JPG | 175