Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   28 juliol 2012 12:09

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa risc incendi
(28 juliol 2012 -migdia-)
 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill serà entre alt i molt alt a l’interior de Terres de l’Ebre; entre alt i moderat a la Catalunya central, Nordest i prelitoral, moderat al Prepirineu, i baix al Pirineu Occidental.

Els Bombers de la Generalitat mantindran un dispositiu de sis camions d’aigua i dos vehicles de comandament que faran tasques de vigilància a la zona afectada per l’incendi de l’Alt Empordà. A més, un helicòpter sobrevolarà la zona al llarg del matí.

Un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Forestals farà una ruta de seguiment de llamps pel Prepirineu per les precipitacions d’ahir. Amb el personal helitransportat i l’helicòpter equipat amb bamby-bucket, es garanteix una actuació immediata en cas d’inici d’incendi.

Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha possibilitat de pluges a partir de les 14 hores a punts repartits per tot el territori català; els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra. El vent serà fluix i de component sud al litoral i la tramuntana a l’Empordà bufarà de manera fluixa a moderada. Hi haurà un ascens generalitzat de la humitat relativa i un descens de les temperatures.

La Direcció General de Protecció Civil a partir de la millora de les condicions meteorològiques, ha desactivat la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, que estarà en situació de Prealerta durant el dia d'avui, amb les següents vuit comarques amb risc d’incendi forestal:

-    Demarcació de Girona : Alt Empordà
-    Demarcació de Lleida : Noguera, Segarra i Segrià.
-    Demarcació de Tarragona : Priorat
-    Demarcació de Terres de l’Ebre : Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta
Tot i la millora de la situació, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar les precaucions en les proximitats de zones boscoses o de conreus i avisar immediatament el TF 112 en cas de visualitzar qualsevol indici de foc.

Barcelona, 28 de juliol de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendis

Mapa risc incendis
JPG | 253