Direcció General de Comunicació

govern

El Govern acorda el full de ruta per assolir el traspàs complet de Rodalies

query_builder   31 juliol 2012 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern acorda el full de ruta per assolir el traspàs complet de Rodalies

  • 12.826 trens s’han vist afectats el 2011 per incidències remarcables al servei de Rodalia de Barcelona
 
  • El 53% de les incidències van ser per avaries en la infraestructura i els combois
 
  • El Govern constata que la saturació de circulacions als túnels urbans limita les possibilitats de millora de la xarxa i n’incrementa la vulnerabilitat
 
  • Planteja al Ministeri de Foment una negociació per signar el nou contracte de serveis i completar el traspàs de Rodalies de Catalunya
  
El Govern ha acordat avui en la reunió del Consell Executiu el full de ruta per assolir el traspàs complet de la xarxa de Rodalies de Catalunya. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha informat el Govern de la situació de la xarxa i de les accions que l’Executiu posarà en marxa per a la millora del servei. L’informe posa de manifest les conseqüències de la manca d’inversions en els darrers 20 anys en noves infraestructures, la saturació dels túnels urbans de Barcelona, la sobreocupació als combois de les principals línies, i el reiterat nombre d’incidències, que provoca la manca de fiabilitat del servei.
 
Només al llarg de l’any 2011 es van produir 374 incidències rellevants en el servei de Rodalia de Barcelona, que van afectar la circulació de 12.826 trens. El 40% de les incidències van ser per problemes en la infraestructura, ja sigui a la via, als sistemes de control de trànsit o a les instal·lacions elèctriques, i el 13%, per avaries en els trens.
 
L’informe presentat avui al Govern revela també que el grau de compliment de Pla d’infraestructures ferroviàries de Rodalia de Barcelona 2008-2015 és de només un 7%. En concret, el Ministeri de Foment només ha invertit 277 milions d’euros dels 4.000 previstos.
 
A partir d’aquest informe el Govern ha plantejat al Ministeri de Foment l’obertura d’una negociació per aprofundir i completar el traspàs de Rodalies de Catalunya a la Generalitat, ja que les condicions actuals del traspàs, que es limiten a la titularitat, no garanteixen la millora del servei. El Govern proposa incloure-hi les infraestructures i les estacions perquè sigui la Generalitat qui gestioni tots els elements relacionats directament amb Rodalies.
 
La negociació ha de permetre també tancar la signatura del nou contracte de serveis amb Renfe Operadora després que el Consell de Ministres aprovés fa dues setmanes el Decret 22/2012, que contenia, entre d’altres mesures, la liberalització del transport ferroviari. El contracte de serveis requereix una consignació pressupostària de l’Estat de 148 milions d’euros anuals per introduir millores en la gestió i posar en marxa noves línies.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia