Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura proposa el nou òrgan gestor del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

query_builder   1 agost 2012 14:38

event_note Nota de premsa

Agricultura proposa el nou òrgan gestor del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Fotografia de la reunió d'avui a Torroella de Montgrí
Fotografia de la reunió d'avui a Torroella de Montgrí
Serà un òrgan innovador que busca el màxim consens del territori
 
El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, i el  director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Girona, Jordi Aurich, han presentat avui el nou òrgan gestor  del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquest òrgan que  estarà constituït abans que s'acabi l'any serà un òrgan "innovador" perquè comptarà amb la representació dels sectors afectats, institucions i ajuntaments.
 
Concretament, avui s’han mantingut dos reunions, la primera s’ha fet a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí  amb els ajuntaments que formen part del parc.La segona reunió s’ha fet al migdia, a Pals, amb entitats del territori com són  sindicats agraris, entitats ecologistes, comunitats de regants...
 
El 23 de juny del 2010 va entrar en vigor el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter però encara no tenia òrgans rectors ni pla d'usos que especifiquessin quines activitats es poden fer i a quin lloc és possible desenvolupar-les. El Departament d’Agricultura ha mantingut durant l’últim any moltes  reunions amb el territori i els diferents sectors afectats per buscar el màxim consens.
La voluntat del Departament  és que el territori tingui més força de decisió i per això, la Generalitat estarà representada amb només un terç del total de membres de l'òrgan gestor. Un segon terç, quedaria a mans dels ajuntaments que formen part del parc, mentre que el terç restant anirà a parar  a les entitats del territori. Per prendre qualsevol tipus de decisió serà necessari l’acord de 2/3 dels representants.
 
La proposta presentada avui ha rebut el suport majoritari de les administracions implicades i les entitats. A partir d’ara, des del Departament d’Agricultura els hi faran arribar el document  perquè formalment hi puguin fer els seus propis suggeriments. Si aquest document  amb les noves incorporacions rep l’aprovació majoritària es procedirà a constituir formalment  l’òrgan gestor.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la reunió d'avui a Torroella de Montgrí

Fotografia de la reunió d'avui a Torroella de Montgrí
JPG | 425

Fotografia  Detall de la reunió d'avui a Torroella de Montgrí

Fotografia Detall de la reunió d'avui a Torroella de Montgrí
JPG | 316