Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió per demà 2 d'agost de 2012)

query_builder   1 agost 2012 20:13

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió per demà 2 d'agost de 2012)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi disminueix excepte al nord-est on s’incrementa. Serà entre molt alt i alt cap a Girona, Terres de l’Ebre i, més puntualment, a la Catalunya central. Perill entre alt i moderat a la resta de l’interior i prelitoral. Perill moderat cap al litoral i baix als Pirineus més occidentals. 
 
mapa risc d'incendis
Des d'aquest migdia els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a la zona Pelat de Casal, prop d'Ossera i l'Alzina d'Alinyà (Alt Urgell). Atès que es tracta d'una zona inaccessible, la prioritat ha estat estabilitzar els flancs amb mitjans aeris i després helitransportar el personal per treballar amb eines manuals sobre el terreny. Segons les primeres valoracions, el foc hauria afectat entre 4 i 5 hectàrees de vegetació arbrada i matollar. Probablement, aquest seria un foc de llamp del dia 28, que hauria quedat somort i avui, amb les baixes humitats, hauria despertat.
A banda d'aquest incendi, els Bombers de la Generalitat continuen molt amatents, sobretot a les zones de més risc d'incendi.
Avui, i fins a les 19.30 hores, s'ha activat un ampli dispositiu de vigilància aèria de tot el territori especialment vulnerable. En aquest dispositiu hi han participat: 2 avions de vigilància i atac (els altres 2 previstos s'han destinat a l'incendi de l'Alt Urgell) i 4 helicòpters bombarders dels Bombers de la Generalitat, 1 helicòpter i un avió del Cos d'Agents Rurals, 1 helicòpter del Cos de Mossos d'Esquadra i 1 helicòpter i 1 avió del Servei Català de Trànsit. A més, 5 columnes mòbils dels Bombers de la Generalitat segueixen amatents a qualsevol incidència que pugui sorgir, des de les seves ubicacions estratègiques, a prop de les zones de més risc.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya, emet per demà les següent previsió meteorològica:
Predomini de l'ambient assolellat, tot i que de matinada hi haurà intervals de núvols baixos al terç sud, a punts de la depressió Central i al Pirineu i Prepirineu occidental. A més, a partir de migdia es formaran algunes nuvolades a l'interior del quadrant nord-est i resta del Pirineu. A banda, a l'inici i final del dia hi haurà intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu que deixaran el cel molt ennuvolat.
Les temperatures baixaran lleugerament. Les mínimes voltaran entre els 10 i 15 ºC al Pirineu, entre els 18 i 23 ºC al litoral central i sud i al prelitoral sud, i entre els 15 i 20 ºC a la resta. Les màximes es mouran entre els 26 i 31 ºC al Pirineu, al litoral i prelitoral, i entre els 30 i 35 ºC a la resta.  Al litoral la baixada de temperatures no es notarà tant.
No s’esperen precipitacions
Durant la matinada i de nou a partir del vespre bufarà fluix i de direcció variable en general.
La resta de la jornada bufarà de component sud fluix amb cops moderats a l'interior, i de component est entre fluix i moderat al litoral, tot i que predominarà el sud-est durant la tarda.
A banda, a l'Alt Empordà, sobretot al nord i zona costanera de l’Alt Empordà a l'inici i final del dia bufarà tramuntana entre fluixa i moderada amb algun cop fort, sobretot a última hora del dia.
La humitat s’incrementarà donat que els vents serant de component est (marítim). Al migdia la humitat pot oscil·lar entre 60-70% al litoral i a l’interior entre els 30-40%.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a 22 comarques:
  • Demarcació Alt Pirineu i Aran: Cerdanya
  • Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Vallès Occidental, Vallès Oriental.
  • Demarcació Centre: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès
  • Demarcació de Girona: Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès
  • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià
  • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre, Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

mapa risc d'incendis 01.08.12

mapa risc d'incendis 01.08.12
JPG | 91