Territori

Part d'una depuradora

La comarca de la Selva disposa de vint depuradores en servei amb l'activació de la planta de Sant Julià de Llor i Bonmatí

query_builder   2 agost 2012 12:41

event_note Nota de premsa

La comarca de la Selva disposa de vint depuradores en servei amb l'activació de la planta de Sant Julià de Llor i Bonmatí

 
  • Aquesta depuradora ha comptat amb un pressupost superior als 686.800 euros i retornarà l’aigua tractada al riu Ter, contribuint a la seva millora mediambiental
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Sant Julià de Llor i Bonmatí, a la comarca de la Selva. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 686.800 euros i ha consistit en la construcció d’una depuradora biològica amb reducció de nutrients, dissenyada per a un cabal de 242 m3/dia.
 
L’aigua tractada es retornarà al riu Ter, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la vintena estació depuradora en servei a la comarca de la Selva, juntament amb les plantes de Lloret de Mar, Blanes, Sils-Vidreres, Anglès, Tossa de Mar, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sant Hilari de Sacalm, Riells i Viabrea, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Hostalric, Maçanet de la Selva, Breda, Viloví d’Onyar, Riudarenes, Can Fornaca, Aiguaviva Park i Maçanet Residencial Park.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el tractament i sanejament de l’aigua residual de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 186