Bombers

L'incendi d'Ossera (Alt Urgell) està en fase de control

query_builder   3 agost 2012 22:05

event_note Nota de premsa

L'incendi d'Ossera (Alt Urgell) està en fase de control

 

  • Els Bombers de la Generalitat han encerclat tot el perímetre del foc
  • Segons les dades provisionals han cremat 17 hectàrees
  • La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta de l’Infocat
 
 
Una desena de vehicles dels Bombers de la Generalitat continuaran tota la nit treballant a l’incendi d’Ossera (Alt Urgell), que està en fase de control des de les 21.46 hores.
 
Les tasques d’extinció s’han vist determinades per la dificultat orogràfica, la manca d’accessos i les característiques de la vegetació. A hores d’ara el perímetre està del tot encerclat i, tot i no haver flama des d’ahir, encara hi ha molts punts calents a l’interior.
 
Pel que fa a l’extensió cremada, es mantenen les dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals: 17 hectàrees de matoll i massa forestal. Així mateix, la investigació per determinar l’origen del foc segueix oberta, tot i que es treballa amb la hipòtesi que la ignició fos causada per un llamp que durant uns dies hagués estat en somort i despertés per les condicions favorables d’humitat relativa baixa i temperatura alta.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en prealerta.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 3 d’agost de 2012
22.00 hores