Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   4 agost 2012 13:19

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi disminueix lleugerament a l’Empordà i les Terres de l’Ebre. No obstant, segueix dominant el perill alt i és puntualment molt alt cap a Girona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central. El perill moderat se situa en alguns indrets del litoral i prelitoral nord i cap als Pirineus. Perill baix només als Pirineus més occidentals
Mapa de risc diari d'incendi forestal

 

Aquesta passada nit s’han recuperat humitats a la major part del territori; tanmateix, hi ha zones on la vegetació continua extremadament seca, sobretot a l’interior de les Terres de l’Ebre, Tarragona  i Girona.

Una quinzena de dotacions terrestres i quatre mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l’incendi que afecta una zona d’alta muntanya de la població d’Ossera, a l’Alt Urgell, des de dimecres migdia. L’incendi, que no té flama des de dijous, va entrar en fase de control ahir a les 21.46 hores. La complicació orogràfica, juntament amb la manca d’accessos i les característiques de la vegetació dificulten l’extinció de l’incendi. Ara, el foc afecta el subsòl i les tasques dels efectius dels Bombers desplaçats a la zona es centren en remullar tota la superfície afectada, ja que crema per sota el mantell vegetal.

Pel que fa a dispositius especials, al llarg del dia d’avui es faran rutes de vigilància aèria amb avions de vigilància i atac (AVA) per les comarques que presenten més risc.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica pel dia d’avui:
Cel serè o poc ennuvolat fins a migdia. A partir de llavors creixeran nuvolades a punts de muntanya del terç nord del país, alhora que arribaran núvol mitjans per l’oest del Principat. Amb tot, el cel quedarà molt ennuvolat durant la tarda. Per altra banda, al litoral sud hi haurà núvols baixos al final del dia.

 

A partir de migdia s’esperen ruixats que s’iniciaran al Pirineu i Prepirineu, i s’estendran a punts de muntanya de la resta del terç nord. A més, durant la tarda també n’arribaran d’altres a punts de la resta del terç oest. Seran d’intensitat febre i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. Les quantitats de precipitació acumulades seran entre minses i poc abundants (fins a 20mm en 24hores).

 

Temperatures sense canvis importants. Oscil•laran entre els 26 i 31 ºC al Pirineu, al litoral i prelitoral, i entre els 29 i 34 ºC a la resta del territori.

 

Pel que fa al vent, al llarg del matí s'imposarà el component sud fluix amb cops moderats al centre del dia, sobretot de xaloc al litoral sud i de migjorn a la resta del litoral. A l'Alt Empordà bufarà la tramuntana entre fluixa i moderada fins a mig matí.

 

La humitat relativa se situarà entorn del 40% a gran part del territori tot i que en algun punt de l’interior i Pirineu pot arribar al 50%. Al llarg de la tarda la humitat relativa es situarà al voltant del 50-60% a punts del litoral i prelitoral.

 

Protecció Civil de la Generalitat ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:

 

•    Demarcació Catalunya Central: Anoia, Bages, Solsonès
•    Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany
•    Demarcació de Lleida: Segarra, Garrigues
•    Demarcacíó de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
•    Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de perill d'incendi forestal

Mapa diari de perill d'incendi forestal
JPG | 97