Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques els propers dies arreu de Catalunya

query_builder   6 agost 2012 13:44

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques els propers dies arreu de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)  ha organitzat diverses jornades tècniques per als propers dies arreu de Catalunya.
 
El proper divendres, 10 d’agost, a partir de les 17:00 hores, en el marc de la  32a Fira de l’avellana, a la Sala d'Actes de la Llar dels Jubilats ( Plaça de l’Església, 17) de Riudoms (Baix Camp), tindrà lloc la  jornada tècnica ‘La microindústria agroalimentària: com donar valor afegit als nostres productes?’ Vendre un mateix la seva pròpia producció pot ser una opció interessant per a obtenir un major marge comercial. Aquesta estratègia requereix abordar temes crítics per a aconseguir els resultats desitjats. El DAAM proposa una jornada en la que es farà una revisió dels requeriments bàsics d’un obrador agroalimentari, així com una ullada a les oportunitats que ens ofereix Internet per a la millora de la comercialització.
 
D’altra banda, el dissabte 25 d’agost, al Centre Cultural de la Plaça de l’Ajuntament d’Artesa de Segre (Noguera), es farà la ‘IV Jornada de la carn i la cuina del conill’. En aquesta jornada tècnica els escorxadors d’Artesa de Segre i l’Associació de Cunicultors de la Noguera volen promocionar el consum de la carn de conill de qualitat produïda a Catalunya. La carn de conill ha jugat sempre un paper important dins el món rural, abans com a productor d’aliments a totes les cases i ara les noves explotacions com a creadores de llocs de treball i riquesa a tot el territori. Com a novetat aquest any es presenten quatre premis al IV concurs gastronòmic de la cuina del conill: premi a la cassola més bona, al plat de conill més original, a la tapa de conill amb meló i a l’arròs de conill més bo.
 
 
Finalment, el proper dijous 30 d’agost , a Amposta (Montsià), l’IRTA organitza a partir de les 08:00 hores, a l’Estació Experimental de l’Ebre (Ctra. Balada, km. 1),  una Jornada tècnica de referència: ‘Jornada de camp de l’arròs’. Ara més que mai cal innovar i en aquest sentit es presenta aquesta jornada de camp, ja un clàssic en el món arrosser del Delta de l’Ebre. A més de ser un punt de trobada dels arrossers i tècnics especialitzats. Entre el contingut que es mostrarà destaca: noves varietats d’arròs, millora en la eficiència de la fertilització orgànica i nous mètodes de control de plagues i malalties.